Etsivä nuorisotyö mukana Vantaan kutsunnoissa

Uutinen

Asiasanat

NuorisopalvelutNuoret

Etsivät nuorisotyöntekijät tarjoavat tukea ja ohjausta kaikille kutsunta-, varusmies- ja siviilipalvelusikäisille nuorille. Jokaiselle nuorelle tarjotaan mahdollisuus keskustella häntä askarruttavista asioista ja tarvittaessa keskustelua voidaan jatkaa myös kutsuntojen ulkopuolella.

Kaksi henkilöä, joiden paidoissa lukee Etsivä nuorisotyö.

Vantaan kaupungin etsivät nuorisotyöntekijät ovat jälleen mukana Vantaan kutsunnoissa 1.–11.11.2022. Osana Aikalisätoimintaa etsivät nuorisotyöntekijät tarjoavat tukea ja ohjausta kaikille kutsunta-, varusmies- ja siviilipalvelusikäisille nuorille.

Etsivät nuorisotyöntekijät ovat kutsuntapäivien ajan kohtaamassa nuoria Aikalisäpisteellä, jonne kutsuntalaiset voivat tulla käytyään kutsuntalautakunnassa. Etsivän nuorisotyön näkökulmasta kutsunnat ovat hyvä tilaisuus tavata kaikki ikäluokkaan kuuluvat nuoret miehet yhdellä kertaa ja tarjota tukea sitä tarvitseville.

Jokaiselle nuorelle tarjotaan mahdollisuus keskustella häntä askarruttavista asioista ja tarvittaessa keskustelua voidaan jatkaa myös kutsuntojen ulkopuolella. Etsivät nuorisotyöntekijät voivat auttaa nuoria niin palvelukseen valmistautumisessa kuin muissakin heille tärkeissä kysymyksissä.

”Nuori voi tulla juttelemaan asiasta kuin asiasta. Usein halutaan jutella omaan elämäntilanteeseen vaikuttavista teemoista, esimerkiksi opinnoista, työn hakemisesta tai hyvinvoinnista”, kertoo etsivä nuorisotyöntekijä Suvi Paakkari.

Etsivät nuorisotyöntekijät tarjoavat nuorelle tukea elämäntilanteen selvittelyyn, apua ratkaisujen löytymiseen sekä tietoa ja ohjausta erilaisiin palveluihin. Toiminta on luottamuksellista ja nuorelle vapaaehtoista. Työtä tehdään nuoren itsensä asettamista tarpeista käsin nuorta kuunnellen ja rinnalla kulkien.

Lisätietoja:
etsivä nuorisotyöntekijä Suvi Paakkari, suvi.paakkari@vantaa.fi, p. 040 620 2679

Avainsanat

Nuoret 13 -20 v.