Hyvinvointialueen rekrytoinnit etenevät, HUS-yhtymän perustaminen varmistui

Uutinen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue sai hyvinvointialuejohtajan ja toimialajohtajia etsitään. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueesta yksi HUS-yhtymän omistajista. Vantaan ja Keravan sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueille yhteinen pelastuslaitos.

Pelastaja suihkuttaa vettä paloautosta

Vantaan ja Keravan sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueille tulee yhteinen pelastuslaitos

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen johtajaksi valittiin aluevaltuuston 19.4. pidetyssä kokouksessa Timo Aronkytö, joka on toiminut Vantaan kaupungin apulaiskaupunginjohtajana sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen muutosjohtajana. Hyvinvointialuejohtajan valinnan jälkeen haussa ovat hyvinvointialueen toimialajohtajien virat, joihin voi hakea 17.5.2022 mennessä. Haussa on viisi toimialajohtajan virkaa, jotka noudattelevat Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toimialaorganisaatiota.

Muut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen rekrytoinnit linjattiin toteutettavan ensisijaisesti sisäisellä haulla hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön keskuudessa. Mikäli sopivaa henkilöä ei löydy sisäisellä haulla, tarvittavat rekrytoinnit voidaan suorittaa myös kaikille avoimella ulkoisella haulla. Hyvinvointialueen rekrytointiperiaatteissa korostettiin erityisesti sitä, että tehtäviin valittavilla henkilöillä tulee olla aito osaaminen tehtäväänsä.

Hyvinvointialueuudistuksen myötä perustetaan myös uusi HUS-yhtymä, jonka omistajia ovat jatkossa Uudenmaan neljä hyvinvointialuetta: Länsi-Uusimaa, Keski-Uusimaa, Itä-Uusimaa ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialue sekä Helsingin kaupunki. Uudelle HUS-yhtymälle siirtyvät väistyvän HUS-kuntayhtymän toiminta, omaisuus ja henkilöstö. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella uusi HUS-yhtymä vastaa erikoissairaanhoidon järjestämisestä.

Nykyisellään Keski-Uudenmaan pelastuslaitos toimii 8 kunnan yhteisenä pelastuslaitoksena, jonka toiminta-alue jakautuu Vantaan ja Keravan sekä Keski-Uudenmaan hyvinvointialueille. Molemmat hyvinvointialueet ovat päättäneet, että niille tulee yhteinen pelastuslaitos eikä nykyistä Keski-Uudenmaan pelastuslaitosta tarvitse jakaa kahtia. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuspäällikkö ja hyvinvointialueiden pelastuslaitoksen valmistelujohtaja Jussi Rahikainen avaa tilannetta blogikirjoituksessaan.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen brändityö on alkanut. Yhteistyökumppaniksi valikoitui helsinkiläinen viestintätoimisto Drum. Brändityössä rakennetaan hyvinvointialueen viestinnälle omaa identiteettiä ja suuntaviivoja, sekä koko organisaation läpäisevää toimintakulttuuria. Toimintakulttuurin osalta brändityö nojaa hyvinvointialueen strategiaan. Brändityön pohjana käytetään lisäksi aiemmin toteutetun asukas- ja järjestökyselyn tuloksia.

Avainsanat

HyvinvointialueSOTE-uudistusErikoissairaanhoito