Jokiuomapuistoa Martinlaaksossa uudistetaan – tule puistokävelylle tutustumaan suunnitelmiin!

Uutinen

Martinlaaksossa, Louhelantien kupeessa sijaitseva Jokiuomapuisto kunnostetaan. Puistoon rakennetaan paljon uutta ja kunnostetaan vanhaa. Suunnitelmia esitellään puistokävelyllä torstaina 19.5. klo 17.30–19. Suunnitelmia esittelevät kaupungin asiantuntijat.

Jokiuomapuisto kesällä 2019.

Puistokävelylle toivotaan ennakkoilmoittautumisia yleisömäärän arvioimiseksi maanantaihin 16.5. klo 16 mennessä. Ilmoittautumiset ja lisätietoja osallistuvavantaa.fi-sivustolla.

Uusi leikkipaikka, ulkoliikuntavälineitä, puistoshakkipaikka, taidetta, kukkia ja penkkejä sekä vanhan kunnostusta

Eräkujan ja Eräpolun väliselle alueelle rakennetaan leikkipaikka, jossa on erilliset alueet pienille ja isoille lapsille. Osa välineistä soveltuu myös liikuntarajoitteisille lapsille. Vanhan leikkipaikan tilalle tulevalle keinukukkulalle sijoitetaan metallinen pihakeinu, joka soveltuu myös iäkkäille käyttäjille. Kukkulan yhteyteen sijoitetaan esteetön pöytäpenkkiyhdistelmä.

Lähiliikuntapaikkaa laajennetaan ja alueelle sijoitetaan uusia ulkoliikuntavälineitä. Välineiden valinnassa kiinnitetään huomiota esteettömyyteen ja niiden soveltuvuuteen myös iäkkäille ihmisille. Puistoon tulee myös puistoshakin peluupaikka.

Puistossa oleva matonpesupaikka uusitaan ja alueelle asennetaan uusi mattomankeli, pesupöydät ja kuivatustelineet. Myös tapahtumakenttä kunnostetaan.

Jokiuomapuiston palstaviljelyalueelle toteutetaan kulkuyhteys Ruskokujan parkkipaikalta. Palstaviljelyalueen käyttäjiä varten lisätään kaksi vedenottopistettä. Ne sijoitetaan palstaviljelyalueelle Ruskokujan pumppaamon ja Vihertien päiväkodin läheisyydessä oleviin päätyihin. Maataideteos ”Ukonkirveen” vieressä olevalle alueelle toteutetaan puistoshakkipaikka. Alueen yhteyteen tulee kolme istuinpenkkiä ja kaksi pelinappuloiden säilytyslaatikkoa.

Puiston keskivaiheille toteutetaan puoliympyränmuotoinen kivetty oleskelupaikka. Lammen yhteydessä olevan sillan läheisyyteen sijoitetaan taideteos ”Kultainen häkki”. Auringonottonurmikolle sijoitetaan kolme auringonottotuolia, joiden alustat kivetään.

Puiston kulkureittejä ja valaistusta kunnostetaan, ja puistoon istutetaan uusia puita, pensaita ja kukkaistutuksia ja asennetaan penkkejä ja pöytäryhmiä. Opastusta parannetaan lisäämällä alueelle uusia opastauluja ja viitoituksia.

Puiston uudistus aloitetaan vuonna 2023, ja se tehdään vaiheittain. Työt jatkuvat ainakin vuoteen 2024 asti. Puiston valaistusta ryhdytään kunnostamaan jo kesän 2022 aikana.

Jokiuomapuiston paikka Vantaan karttapalvelussa.

Lisätietoja puiston uudistuksesta.

Avainsanat

PuistotOsallistu ja vaikutaOsallisuus