Kivistön kaupunkikulttuurikeskukseen odotetaan harrastustoimintaa kaikille

Uutinen

Kivistön kaupunkikulttuurikeskus avautuu keväällä 2023 rakenteilla olevaan palvelukeskittymään. Uusiin tiloihin avautuu kirjasto, nuoristotila sekä tilaa juhlille, tapahtumille, asukastoiminnalle, järjestöille ja muulle kaupunkikulttuurille. Asukkaiden toiveita ja ideoita kaupunkikulttuurikeskuksen toimintaan ja tiloihin kerättiin syksyllä 2021.

Kivistön palvelukeskittymän havainnekuva

Kuva: Lehto ja Cederqvist & Jäntti arkkitehdit

Kyselyssä saatiin vastauksia yli 500 vastaajalta. Lisäksi 10-17 -vuotiaat nuoret ideoivat toimintaa omassa kyselyssään. Vastaajista enemmistö oli naisia ja iältään 26-45 -vuotiaita.

Vastausten perusteella Kivistöön odotetaan eniten harrastustoimintaa, musiikkitapahtumia, elokuvailtoja ja koko perheen tapahtumia. Kivistön yhteisöllisyys näkyi vastauksissa, sillä toimintaa odotetaan monipuolisesti kaikenlaisille ryhmille ja kiinnostuksen kohteille. Lämmin kiitos kaikille vastaajille.

”Odotan, että kaupunkikeskuksesta tulee kaikille kivistöläisille mielekäs paikka. Toimintaa eri aikoina ja erilaisissa elämäntilanteissa oleville.” – asukaskyselyn vastaaja.

Kaupunkikulttuurikeskuksesta tulee tukikohta monenlaisille harrastuksille. Kahdeksan erilaista toimintatilaa mahdollistavat asukasryhmien ja järjestöjen kohtaamiset, perhejuhlat, tapahtumat, sekä lukemattomat kurssit kokkauksesta käsitöihin ja pienimuotoisiin puhe-, taide- ja musiikkitapahtumiin. Tiloista on mahdollista yhdistää kaksi erilaista 80-100 henkilön tapahtumatilaa. Lisäksi tiloihin on suunnitteilla nuorten pelitila, äänitysstudio, etätyöpaikkoja, hiljainen lukusali ja Värkkäämö. Kirjasto tulee olemaan yksi Vantaan suurimmista.

Kyselyn tuloksiin voit tutustua tarkemmin OsallistuvaVantaa.fi -sivulla, jossa voit seurata hankkeen etenemistä ja osallistua sen eri vaiheissa. 

Avainsanat

Kivistö