Kivistön kaupunkikulttuurikeskuksen nimeksi Mosaiikki

Uutinen

Kivistön uuden kaupunkikulttuurikeskuksen nimi on Mosaiikki. Nimi julkistettiin Kivistön Kyläjuhlan yhteydessä lauantaina 17.9. Cilmut-puhallinorkesterin fanfaarin saattelemana.

Kivistöläisiä istumassa penkillä

Kaupunkikulttuurikeskuksen nimi, Mosaiikki, jatkaa Kivistön kiviteemaa. Mosaiikki koostuu yleensä useista pienistä paloista, jotka yhdessä muodostavat kokonaisen kuvan tai teoksen. Näin nimi kuvastaa kaupunkikulttuurikeskuksen monia toimintoja ja yhteistyötä asukkaiden välillä.

Kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikki valmistuu uuden kauppakeskus Kiviksen kakkoskerrokseen. Kaupunkikulttuurikeskuksessa on tiloja muun muassa kirjastolle, nuorisolle, kulttuurille, järjestöille ja tapahtumille. Palvelut on suunniteltu avattavaksi syksyllä 2023.

Asukkaat osallistettiin nimen valintaan

Asukkaiden nimiehdotuksia kerättiin touko-kesäkuussa OsallistuvaVantaa.fi-alustalla ja paperisena. Ehdotuksia kerättiin myös Kivistön KYTKE-festareilla 21.5.​

Kivistön kaupunkikulttuurikeskuksen osallisuustyöryhmä karsi asukkaiden ehdotuksista äänestysvaihtoehdot. Edellytyksenä oli, että nimi sopii Vantaa brändiin ja arvoihin, monikieliseen viestintään, on erisnimimäinen ja sopii Kivistön alueelle.​ Lisäksi arviointiin sitä, toimiiko nimi yhteen kauppakeskuksen nimen kanssa ja myös itsenäisesti. Tavoitteena oli myös löytää nimi, joka antaa pohjaa tilojen nimistön luomiselle.​ Lisäksi huomioitiin, mikäli sama nimiehdotus oli tullut useilta asukkailta.

Asukkaat äänestivät vaihtoehdoista mieluisimman nimen OsallistuvaVantaa.fi-alustalla 15.8.-11.9.​ välisenä aikana. Nimiehdotuksia tuli kaikkiaan noin 500. Ääniä annettiin yli 1100.

Myöhemmin syksyllä 2022 alkaa kaupunkikulttuurikeskus Mosaiikin tilojen nimeäminen, johon vantaalaiset pääsevät osallistumaan. Myös toimintaa ja tapahtumia avajaisvuodelle tullaan suunnittelemaan yhdessä asukkaiden kanssa.

Avainsanat

KivistöOsallisuus