Liityntäpysäköinti ilman joukkoliikennelippua maksulliseksi myös Hiekkaharjussa, Koivukylässä, Korsossa ja Vehkalassa kesän aikana – samalla mahdollisuus pysäköintiajan pidennykseen

Uutinen

Asiasanat

Liikenne

Hiekkaharjun, Koivukylän, Korson ja Vehkalan juna-asemien liityntäpysäköintialueilla pysäköintiin vaaditaan jatkossa joko viiden euron maksu tai voimassa oleva joukkoliikennelippu. Tähän asti pysäköinti on ollut kyseisillä asemilla maksutonta. Samalla pysäköinnin enimmäisaika nousee 12 tunnista 16 tuntiin, ja sitä voi pidentää vielä lisämaksusta 24 tai 48 tuntiin.

Vehkalan liityntäpysäköintiasema

Muutos astuu voimaan Hiekkaharjussa, Koivukylässä ja Korsossa maanantaista 13.6. alkaen sitä mukaa, kun liikennemerkit saadaan vaihdettua. Vehkalassa muutos tapahtuu myöhemmin kesällä.

Muutosten jälkeen kaikilla Vantaan liityntäpysäköintiasemilla pysäköintiin vaaditaan joko voimassa oleva joukkoliikennelippu tai maksu. Osalla liityntäpysäköintialueista myös voimassa olevan joukkoliikennelipun haltijoiden pitää maksaa euron lisämaksu.

Lisämaksu joukkoliikennelipun lisäksi vaaditaan Tikkurilassa sekä niillä liityntäpysäköintialueilla, jotka sijaitsevat HSL:n B-vyöhykkeellä. B-vyöhykkeellä sijaitsevat Myyrmäen, Martinlaakson, Louhelan ja Vantaankosken asemat.

B-vyöhykkeen pienellä lisämaksulla pyritään ohjaamaan kaukaa tulevat liityntäpysäköijät mahdollisimman lähelle matkansa lähtöpaikkaa, eli vähemmän kuormitetuille C-vyöhykkeen liityntäpysäköintialueille. Näin tasataan kuormitusta eri pysäköintialueiden välillä, jotta myös ruuhkaisemmilta B-vyöhykkeen asemilta olisi helppo löytää pysäköintipaikka.

Lisämaksulla pidempi pysäköintiaika

Voimassa olevan lipun kanssa pysäköinti maksaa Tikkurilassa ja B-vyöhykkeellä euron, ja on Tikkurilaa lukuun ottamatta C-vyöhykkeen asemilla siis maksutonta. Pysäköintiaikaa voi pidentää kaikilla asemilla tämän päälle tulevalla lisämaksulla. Pysäköintiaikaa voi pidentää 24 tuntiin 5 euron lisämaksulla, ja 48 tuntiin 15 euron lisämaksulla.

Pysäköinti ilman joukkoliikennelippua on kaikilla liityntäpysäköintialueilla samanhintaista. 16 tunnin pysäköinti maksaa 5 euroa, 24 tunnin 10 euroa ja 48 tunnin 20 euroa.

Lisätietoja liityntäpysäköinnistä hsl.fi/liityntäpysäköinti.

Avainsanat

PysäköiminenVehkalaKorsoHiekkaharjuKoivukylä