Liityntäpysäköinti maksulliseksi ja mahdollisuus pysäköintiajan pidennykseen Martinlaaksossa 7.3. alkaen

Uutinen

Asiasanat

Myyrmäen suuralueLiikenne

Martinlaakson juna-aseman liityntäpysäköintialueella pysäköintiin vaaditaan jatkossa joko viiden euron maksu tai voimassa oleva joukkoliikennelippu ja euron lisämaksu. Tähän asti pysäköinti on ollut mahdollista joukkoliikennelipulla ilman lisämaksua.

Martinlaakson liityntäpysäköintiasema

Martinlaakson liityntäpysäköintiasema

Samalla pysäköinnin enimmäisaika nousee 12 tunnista 16 tuntiin, ja sitä voi pidentää vielä lisämaksusta 24 tai 48 tuntiin. Pidentäminen 24 tuntiin maksaa lipun kanssa 6 euroa ja ilman lippua 10 euroa, ja pidentäminen 48 tuntiin lipun kanssa 16 euroa, ja ilman lippua 20 euroa.

Muutosta varten pysäköintiautomaatit vaihdetaan. Vaihto alkaa maanantaina 14.2. ja jatkuu sunnuntaihin 6.3. asti. Tänä aikana liityntäpysäköintialueella voi pysäköidä maksutta 12 tunnin ajan. Saapumisaika on ilmoitettava pysäköintikiekolla. Joukkoliikennelippua ei tarvita.

Muutos voimaan vaiheittain kaikilla Vantaan liityntäpysäköintiasemilla

Jatkossa joukkoliikennelippua ja/tai maksua vaaditaan kaikilla Vantaan liityntäpysäköintiasemilla. Myös mahdollisuus pysäköintiajan pidentämiseen otetaan käyttöön kaikilla asemilla.

Muutokset tehdään vaiheittain vuosien 2021 ja 2022 aikana. Muutokset on otettu käyttöön jo aiemmin Tikkurilassa, Myyrmäessä, Rekolassa, Leinelässä, Kivistössä, Vantaankoskella ja Louhelassa. Lopuilla Vantaan liityntäpysäköintialueilla eli Hiekkaharjussa, Koivukylässä, Korsossa ja Vehkalassa muutokset tulevat voimaan toukokuussa. Alun perin tarkoituksena oli ottaa muutokset käyttöön kyseisillä asemilla jo maaliskuussa, mutta ajankohta siirtyy.

Muutosten jälkeen lisämaksu joukkolipun lisäksi vaaditaan Tikkurilassa sekä niillä liityntäpysäköintialueilla, jotka sijaitsevat HSL:n B-vyöhykkeellä. B-vyöhykkeellä sijaitsevat Myyrmäen, Martinlaakson, Louhelan ja Vantaankosken asemat. Muilla eli C-vyöhykkeen asemilla pysäköintiin riittää joko viiden euron maksu tai joukkoliikennelippu ilman lisämaksua. C-vyöhykkeen asemilla – Tikkurilaa lukuun ottamatta – myös pysäköintiajan pidentäminen on hieman halvempaa niille, joilla on joukkoliikennelippu. Pysäköintiajan pidentäminen 24 tuntiin maksaa lipun lisäksi 5 euroa, ja 48 tuntiin lipun lisäksi 15 euroa.

Hinnoittelun erolla pyritään ohjaamaan kaukaa tulevat liityntäpysäköijät mahdollisimman lähelle matkansa lähtöpaikkaa, eli vähemmän kuormitetuille C-vyöhykkeen liityntäpysäköintialueille, kuten Vehkalaan. Muutoksilla varmistetaan, että liityntäpysäköintialueet ovat entistä paremmin joukkoliikenteen käyttäjien käytettävissä. Lisämaksu B-vyöhykkeen asemien ja Tikkurilan liityntäpysäköintialueilla helpottaa vapaan paikan löytymistä suosituimmillakin liityntäpysäköintialueilla tiiviillä keskusta-alueilla.

Lisätietoja liityntäpysäköinnistä hsl.fi/liityntäpysäköinti

Avainsanat

PysäköiminenMartinlaaksoMaksut