Matonpesukausi on alkanut – Vantaan matonpesupaikat ovat käytettävissä koko kesän

Uutinen

Asiasanat

AsuminenAsukkaat

Matonpesupaikat ovat jälleen kaikkien kaupunkilaisten vapaasti käytettävissä koko kesän ajan. Pesupaikkojen käyttö on maksutonta.

Henkilö kastelee mattoa vesiletkulla matonpesupaikalla.

Vantaalla on yhteensä kymmenen matonpesupaikkaa Myyrmäessä, Tikkurilassa, Korsossa, Koivukylässä ja Hakunilassa. Kaikilla pesupaikoilla on pesualtaita, mattomankeli ja kuivauspuomit. Vesi altaille johdetaan kunnan vesijohtoverkosta. Jätevedet johdetaan kunnan viemäriverkostoon.

Osalla pesupaikoista mattojen peseminen on mahdollista vain päiväsaikaan. Yöaikaisella vedensulkemisella pyritään vähentämään ilkivaltaa pesupaikoilla sekä matonpesupaikkojen käyttöä kiellettyyn toimintaan, kuten ajoneuvojen pesemiseen.

Viime kesän tavoin matonpesupaikat Korsossa, Koivukylässä ja Hakunilassa ovat käytettävissä kello 6.00–22.00.

Tutustu Vantaan matonpesupaikkojen sijainteihin.

Mattojen peseminen on mukavaa siisteillä pesupaikoilla

Kaikkien matonpesijöiden viihtyvyyden parantamiseksi on tärkeää, että jokainen siistii käyttämänsä pesupaikan käytön jälkeen, sulkee hanat ja laittaa roskat roskikseen. Näin suositut pesupaikat pysyvät käyttökuntoisina läpi kesän.

Pesupaikkojen käyttö vähenee syksyn tullen, kun säät viilenevät ja kostea ilma hidastaa mattojen kuivumista. Pesupaikat suljetaan yleensä syyskuun aikana, viimeistään ennen yöpakkasia, koska pakkanen voi aiheuttaa vahinkoa veden jäätyessä putkistossa.

Avainsanat

Vapaa-aikaAukiolot