Reilun kaupan viikko muistuttaa meitä vastuullisten valintojen tärkeydestä

Uutinen

Asiasanat

Talous ja hankinnatYmpäristö ja luonto

Vuosittaisen Reilun kaupan viikon tarkoituksena on muistuttaa kaikkia Reilun kaupan olemassaolosta sekä vastuullisten valintojen tekemisestä. Reilu kaupunki rakennetaan kaikkien vantaalaisten voimin. Meistä jokainen voi vaikuttaa omilla vastuullisilla ostosvalinnoillaan.

Reilun kaupan tuotteita esillä kahvipöydällä: kahvia, teetä, suklaata.

Reilu Vantaa rakennetaan yhdessä 

Vantaa on mukana 10.-16.10.2022 järjestettävällä Reilun kaupan viikolla. Vantaa on ollut Reilun kaupan kaupunki jo vuodesta 2015. Kunnianimeä kantavat kaupungit, jotka edistävät eettistä kulutusta ja kestävää kehitystä Agenda 2030:n mukaisesti.  

Arvonimen saamiseksi kunnat ja kaupungit sitoutuvat täyttämään Reilun kaupan kaupungin kriteerit. Kriteerit varmistavat, että tuottajat sekä ympäristö aidosti hyötyvät, kun kuluttaja valitsee Reilun kaupan tuotteen. 

Vantaa on sitoutunut kriteereihin lupaamalla esimerkiksi, että Reilun kaupan tuotteita, kuten kahvia, teetä ja suklaata, käytetään kaikissa kaupungin omissa tilaisuuksissa. Toiminta osana Reilun kaupan verkostoa tukee Vantaan kaupungin kestävän kehityksen toimenpiteitä sekä vastuullisuustavoitteita. 

Reilua kauppaa edistämässä ovat kaikki vantaalaiset asukkaat, yritykset, yhdistykset, seurakunnat ja järjestöt. 

Reiluutta ja vastuullisuutta omiin hankintoihin 

Sään ääri-ilmiöt koettelevat tiloja samaan aikaan, kun Suomessa kahvin hinta nousee. Monet viljelijät eivät ansaitse riittävästi perheidensä elättämiseen. Heidän toimeentulonsa takaamiseksi ja kestävän tuotannon edistämiseksi Reilun kaupan tukemisella omin ostovalinnoin on entistä suurempi merkitys. 

Kuntalaistasolla jokainen voi omalta osaltaan olla mukana tekemässä Reilua Vantaata. Helpoin tapa on ostaa Reilun kaupan tuotteita kotiin ja lahjaksi. Suomessa on myynnissä jo yli 1 700 Reilu kauppa -sertifioitua tuotetta banaaneista jalkapalloihin ja viinistä puuvillaan. 

Kannustamme myös kaikkia vantaalaisia työpaikkoja, yhdistyksiä, kahviloita, ravintoloita ja hotelleja mukaan Reilu Vantaa -työhön. Sekä pienet että suuret yritykset ja -yhteisöt ovat tervetulleita viestimään vastuullisista valinnoistaan. Pienilläkin hankinnoilla on merkitystä edistäessämme Reilun kaupan visiota paremmasta tulevaisuudesta. 
 
Lue lisää osallistumismahdollisuuksista ja liity mukaan: vantaa.fi/reiluvantaa 

Tutustu Reilun kaupan näyttelyyn Vantaa-infossa 

Vantaa-infot toimivat Reilun kaupan infopisteenä. Vantaa-infoissa on tarjolla Reilun kaupan materiaalia ja yleisneuvontaa Reilusta kaupasta.  

Vantaa-infoissa esillä oleva näyttely avaa Reilun kaupan toimintaa sekä tavoitteita ja tuo esiin käytännön toimia vastuullisemman ja oikeudenmukaisemman kaupankäynnin edistämiseksi. Tarinat kertovat, miten Reilu kauppa on mahdollistanut reilumman tulevaisuuden viljelijöille, tuottajille ja työntekijöille. Tervetuloa tutustumaan!

Näyttely esillä: 

Avainsanat

VastuullisuusKestävä kehitys