Ryhdy iäkkään ulkoiluystäväksi koirasi kanssa

Uutinen

Ikäinstituutin Tossut ja tassut liikkeelle -hanke yhdistää vantaalaiset ulkoiluseuraa kaipaavat ikäihmiset ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet koiranomistajat. Vapaaehtoiset ulkoiluystävät koirineen tarjoavat ulkoiluapua ja -seuraa iäkkäille.

Kuvassa kaksi henkilöä, joista toisen sylissä on koira.

Syyshämärä ja talven liukkaat kelit vaikeuttavat monen ikäihmisen ulkona liikkumista. Ulkoilukaverin seura voi innostaa lähtemään ulos. Kun tossut ja tassut pääsevät liikkeelle, saa keho liikettä ja mieli virkeyttä.

Iäkkäille vantaalaisille etsitään parhaillaan uusia ulkoiluystäviä. Tällä hetkellä toimintaan toivotaan mukaan erityisesti sellaisia vapaaehtoisia, joiden on mahdollista ulkoilla iäkkäiden kanssa päiväaikaan. Toimintaan osallistuvat ikäihmiset pystyvät liikkumaan itsenäisesti eivätkä tarvitse avustajaa – vain kaverin ulkoiluhetkiinsä.

Koirakaveri on tervetullut mukaan kävelylle, mutta ulkoiluystäväksi voi alkaa myös ilman koiraa. Toimintaan sopiva koira on terve, rauhallinen ja suhtautuu ystävällisesti vieraisiin ihmisiin.

Vapaaehtoisille koulutusta Hakunilassa

Uusia ulkoiluystäviä koulutetaan marraskuussa Hakunilassa. Koulutukseen ovat tervetulleita Hakunilan lähialueilla liikkuvat ja vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneet – koiran kanssa tai ilman koiraa. Koulutuksessa saat tietoa vapaaehtoistoiminnan periaatteista, valmiudet ulkoilla turvallisesti iäkkään kanssa ja käytännön vinkkejä toimintaan. Tutustut myös toisiin vapaaehtoisiin.

Koulutus järjestetään Skomarsin torpalla (Ratsumiehenpolku 1) seuraavasti:

  • 10.11. klo 10–13
  • 17.11. klo 10–12
  • 24.11. klo 12–15 

Viimeiseen koulutuspäivään osallistutaan koiran kanssa.

Koulutus on maksuton. Ilmoittaudu mukaan 3.11. mennessä: kiia.haapasalo@vantaa.fi, p. 040 3521506. Koulutukseen osallistuminen ei velvoita ryhtymään ulkoiluystäväksi.

Koulutuksen järjestävät Vantaan kaupunki ja Ikäinstituutin Tossut ja tassut liikkeelle -hanke.

Lisätietoja:
projektikoordinaattori Kiia Haapasalo, kiia.haapasalo@vantaa.fi, p. 040 352 1506
projektikoordinaattori Jenni Johansson, jenni.johansson@vantaa.fi, p. 050 304 5813

Avainsanat

VanhuusVapaaehtoistoimintaLiikunta