Tikkurilan kesäterassi toteutetaan kaupungintalon taakse

Uutinen

Tikkurilaan suunniteltu kesäterassi toteutetaan kaupungintalon takana olevalle tontille Kielotie 13:een. Paikka on sama kuin viime vuonna, mutta käytettävissä on viimevuotista pienempi alue. Tavoitteena on avata terassi kesäkuun alussa.

Keikkayleisöä Patiolla kesällä 2021

Keikkatunnelmia Patiolla kesällä 2021. Tänä kesänä samaan paikkaan tulee Big Yard Tikkurila -niminen terassi.

Tikkurilaan suunniteltu kesäterassi toteutetaan kaupungintalon takana olevalle tontille Kielotie 13:een. Paikka on sama kuin viime vuonna, mutta käytettävissä on viimevuotista vähän pienempi alue. Tavoitteena on avata terassi kesäkuun alussa.

Kaupunki järjesti keväällä terassitoiminnasta avoimen kilpailun, jossa tavoiteltiin riittävän monipuolista ja laadukasta ruoka- ja juomatarjontaa ja kaupunkikuvaan sopivaa toimintamallia. Kilpailuun osallistuneista parhaan toimintakokonaisuuden esitti Oy Mehtab Ltd, jossa yrittäjinä toimivat Gagandeep Singh ja Ranbir Sodhi. Kilpailutukseen osallistui yhteensä viisi tarjousta, joista kahden pisimmälle kehitetyn kanssa käytiin jatkokeskusteluja.

- Valitulla toimijalla oli pisimmälle viety ehdotus toimivasta terassikonseptista ja terassin visuaalisesta ilmeestä. Yrittäjillä on myös aiempaa kokemusta ravintolatoiminnasta, kertoo kaupungininsinööri Henry Westlin valintaperusteista.

Yrittäjistä Ranbir Sodhi on vantaalaisille tuttu myös luottamushenkilötehtävistä. Sodhi toimii kaupunginvaltuustossa varavaltuutettuna ja on kaupunkikulttuurilautakunnan jäsen.

Kielotie 13 tontilta kesäterassille on varattu nyt 900 m2:n suuruinen alue, viime kesänä alue oli 1000 m2. Kaupunki päällystää alueen asfaltilla ja järjestää sinne sähkön, veden, viemäröinnin sekä wc-tilat. Viime kesänä kesäterassille hankitut, paljon julkisuuttakin saaneet kukkalaatikot hyödynnetään uudelleen.

Terassia soviteltiin kevään aikana ensin kaupungintalon eteen, mutta sijainti osoittautui liian haastavaksi.

- Kaupungintalon huolto- ja pelastusreittien tilantarve pienensi toiminta-aluetta alustavia arvioita enemmän ja iltatoiminnan mahdollinen melu ehti herättää jo huolta läheisissä asuintaloissa.  Lisäksi todettiin, että alueen laatoitus soveltuu huonosti terassikäyttöön, summaa Westlin.

Kaupungintalon edustan haasteiden vuoksi terassille etsittiin pikaisesti uusi paikka. Kielotie 13 toimitalon rakennustöiden arvioitiin alkavan tänä keväänä, minkä vuoksi asfalttikin alueelta ehdittiin poistaa. Rakennushankkeen aloitus kuitenkin siirtyy kesäkauden yli, joten keskeisellä paikalla oleva tyhjä tontti päätettiin hyödyntää uudelleen terassikäytössä.

Kilpailutus on saanut osakseen kritiikkiä paikallisten yrittäjien keskuudessa muun muassa myöhäisen kilpailutusaikataulun ja terassin sijainnin muuttumisen vuoksi.

- On valitettavaa, että terassia ei pystyttykään toteuttamaan kilpailutuksessa aiotulle paikalle. Vaihtoehto sijainnin muuttamiselle olisi ollut, että terassia ei päästä toteuttamaan lainkaan, mutta viime kesän positiiviset kokemukset Patiosta ja suurterassin Tikkurilan keskustaa elävöittävä vaikutus haluttiin kuitenkin mahdollistaa tänäkin kesänä, kertoo Westlin.

- Tarjousten jättämiselle annettu aikataulu oli tiukka, joskin kaupungin kilpailutuksissa tavanomainen. Otamme kuitenkin palautteen vastaan ja pyrimme jatkossa antamaan yrityksille enemmän aikaa valmistautua. Tori- ja terassitoiminnan kehittäminen on kaupungilla tarkoitus organisoida uudelleen, jotta yrittäjien näkökulma tulee riittävästi huomioitua, hän jatkaa.

 

 

Avainsanat

KadutPuistotKesäBusiness VantaaVapaa-aika