Tue luonnon monimuotoisuutta kitkemällä vieraslaji jättipalsamia – osallistu Soolotalkoisiin!

Uutinen

Kesän ajan on käynnissä valtakunnallinen kampanja Suomen luonnolle haitallisten vieraslajien torjumiseksi. Vantaa osallistuu kampanjaan kannustamalla kuntalaisia torjumaan jättipalsamia.

Jättipalsamin keruuta

Jättipalsamin keruukehikko.

Talkookohteita on ympäri Vantaata. Talkoilla voi yksin tai yhdessä omien aikataulujen mukaan, eikä ilmoittautumista tarvita. Talkoojätteet voi jättää kitkentäpaikalle maatumaan, kunhan kasaa ne isoiksi keoiksi, jotta kasvit eivät pääse uudestaan juurtumaan. Martinlaakson Jokiuomanpuistossa ja Viherpuistossa on myös erilliset jättipalsamin keruukehikot, johon vieraskasvijätteen voi jättää maatumaan.

Suosittelemme mahdollisuuksien mukaan kitkemään jättipalsamia usean kerran kesän aikana, jotta kaikki kasvit saa alueelta pois.

Lisätietoja jättipalsamin kitkennästä.

Halutessasi voit ilmoittaa tekemistäsi kitkennöistä valtakunnallisen Soolotalkoot -kampanjan järjestäjille. Kampanja palkitsee toimeliaimmat kitkijät kunniakirjoin. Lisätietoja osoitteesta vieraslajit.fi.

Talkoopaikat Vantaalla (linkit Vantaan karttapalveluun)

Martinlaakso Viherpuisto Pellaksenojan varsi 
Martinlaakso Jokiuomanpuisto 
Vapaala Lammasojan varsi 
Hämevaara Multaojan varsi ja Vannepuisto 
Viertola Kylmäojan varsi 
Itä-Hakkila Itä-Hakkilanojan varsi 
Simonkylä, Ristipuron lampien ympäristö 

Onko sinulla kohde mielessäsi, jota ei tällä listalla ole? Voit tiedustella kohteen soveltuvuutta talkookohteeksi lähettämällä viestiä osoitteeseen ympäristosuunnittelu@vantaa.fi.

Avainsanat

YmpäristöLuonnon monimuotoisuusTalkoot