Vantaa mukana Omakotimessuilla 28.-30.10.

Uutinen

Perinteikäs pientalorakentamisen messutapahtuma järjestetään jälleen Myyrmäki-hallissa. Vantaan osastolla sinua palvelevat rakennusvalvonnan, tonttien, kaavoituksen ja maanmittauspalveluiden asiantuntijat. Tervetuloa juttusille!

Asiantuntijat omakotimessuilla

Katja ja Jukka rakennusvalvonnasta auttavat messuilla rakentamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vantaa on pientalojen suurkaupunki

Lähes puolet vantaalaisista asuu pientaloasunnoissa, joita ovat omakotitalot, pari- ja rivitalot. Kaupunkiimme rakennetaan vuosittain useampi sata uutta pientaloasuntoa.

Harkitsetko rakentamista?

Ennen rakentamisen aloittamista sinun tulee selvittää, mitä tontillesi saa rakentaa ja tarvitseeko rakennushankkeesi luvan. Vantaalla rakentamiseen liittyvät luvat käsitellään Lupapiste-palvelussa.

Mitä voit rakentaa?

Yleiskaava, asemakaava ja rakennusjärjestys määrittelevät tontin käyttötarkoituksen sekä rakennettavien rakennusten kokoon ja ulkonäköön liittyviä vaatimuksia. Tontilla voimassa olevan asemakaavan saat selville Vantaan karttapalvelusta kartta.vantaa.fi.

Asemakaavasta poikkeaminen edellyttää usein asemakaavoituksen myöntämää poikkeamispäätöstä. Alueilla, joilla on voimassa vain yleiskaava, rakentaminen edellyttää suunnittelutarveratkaisua.

Poikkeamispäätöstä ja suunnittelutarveratkaisua haetaan Lupapiste-palvelun kautta.

Etsitkö tonttia?

Vantaan kaupunki myy vuosittain pientalotontteja. Tontteja on tarjolla jatkuvassa myynnissä sekä tarjouskilpailuin. Rajallisen oman tonttitarjonnan vuoksi Vantaalta sopivaa pientalotonttia kannattaa etsiä myös yksityisiltä markkinoilta.

Tutustu Vantaan kaupungin tonttitarjontaan.

Pohditko tonttisi täydennysrakentamista?

Voisiko tontillesi rakentaa lisää? Se selviää asemakaavakartasta ja sen määräyksistä. Asemakaavassa määrätään yleensä tontin rakennusoikeus, suurin sallittu kerrosluku, rakennusala sekä mahdolliset suojeltavat alueet. Tontita pitää myös löytyä sopiva paikka uudelle rakennukselle.

Lisätietoja ja opastusta saat Vantaan rakennusvalvonnasta lähettämällä neuvontapyynnön Lupapiste.fi -sähköisen asiointipalvelun kautta.

 

Näissä ja monissa muissa pientalorakentamiseen liittyvissä kysymyksissä neuvomme sinua myös Omakoti-messuilla. Tervetuloa!

Avainsanat

Tontit