Vantaan kaduille maalattu pysäköintiruutuja sähköpotkulaudoille

Uutinen

Asiasanat

LiikenneTurvallisuus

Vantaan katukuvaan on kesän aikana ilmestynyt pysäköintiruutuja vuokrattaville sähköpotkulaidoille. Pysäköintiruutuja on maalattu Tikkurilan, Hiekkaharjun, Myyrmäen ja Martinlaakson juna-asemien seudulle. Tikkurilassa niitä on asemanseudun lisäksi myös Tikkuraitilla.

Sähköpotkulautojen pysäköintiruutuja Tikkurilan Asematiellä

Sähkäpotkulautojen pysäköintiruutuja Tikkurilassa

Alueet ovat valikoituneet sen mukaan, missä sähköpotkulautoja on eniten käytössä, ja mistä on saatu palautetta pysäköityjen lautojen aiheuttamista ongelmista. Jos pysäköintiruutujen käytöstä saadaan hyviä kokemuksia, voidaan ruutujen maalaamista harkita myös muille suosituille alueille.

Pysäköintiruutuja ei ole tarkoitettu millekään tietylle yritykselle, vaan niihin voi pysäköidä vapaasti kaikki vuokrattavat sähköpotkulaudat ja sähköpyörät. Kaupunkipyörät pysäköidään edelleen niille tarkoitetuille asemille.

”Merkittyjen pysäköintipaikkojen toivotaan hillitsevän ns. villiä pysäköintiä. Lautoja on usein jätetty keskelle pyörä- ja kävelyteitä, tai muuten haittaamaan sujuvaa liikkumista. Pysäköintiruuduilla yritetään ohjata pysäköintiä sopivampiin paikkoihin. Olemme kuulleet pysäköintiruuduista hyviä kokemuksia muista kaupungeista”, kertoo Vantaan liikennetietoasiantuntija Suvi Rytkönen-Halonen. 

Pysäköintialueet löytyvät sähköpotkulautojen käyttöön tarvittavista sovelluksista, ja ne lisätään lähiaikoina myös Vantaan karttapalveluun (kartta.vantaa.fi). Yritykset voivat tarjota kannustimia oikein pysäköinnistä.

Kaupunki voi maalata pysäköintialueita vain omalle katualueelleen. Jos yksityinen kiinteistö haluaa maalata pysäköintiruutuja omalle tontilleen, kaupungilta saa pyydettäessä ohjeistuksen. Ohjeistusta voi pyytää sähköpostitse osoitteesta suvi.rytkonen@vantaa.fi.