Vantaan kaupungin nykyiset pysäköintiautomaatit pois käytöstä tammikuun ajan, liityntäpysäköintiin muutoksia alkuvuoden aikana

Uutinen

Asiasanat

Liikenne

Nykyiset Vantaan kaupungin pysäköintiautomaatit vaihdetaan tammikuussa 2022, ja ne ovat poissa käytöstä koko tammikuun ajan. Poikkeuksena on Martinlaakson liityntäpysäköintialueen automaatti, joka on normaalisti käytössä. Lisäksi alkuvuoden aikana pysäköintiautomaattien käyttö laajenee vaiheittain kaikille liityntäpysäköintialueille. Ensimmäisenä automaattien käyttöä laajennetaan Louhelan, Vantaankosken ja Kivistön liityntäpysäköintialueille 24.1. alkaen.

Autoja kadulla Kivistössä

Poissa käytöstä tammikuun ajan ovat Martinlaakson liityntäpysäköintialuetta lukuun ottamatta kaikki kaupungin nykyiset pysäköintiautomaatit. Automaatteja on Tikkurilan, Myyrmäen, Leinelän ja Rekolan liityntäpysäköintialueilla sekä maksullisen kadunvarsipysäköinnin alueilla eli Tikkurilan, Myyrmäen ja Kivistön keskustoissa. Maksullisen kadunvarsipysäköinnin alueet on merkitty kartta.vantaa.fi-palveluun.

Normaalisti Tikkurilan, Myyrmäen, Leinelän ja Rekolan liityntäpysäköintialueilla pysäköimiseen vaaditaan HSL:n tai VR:n joukkoliikennelippu tai viiden euron maksu, Tikkurilassa ja Myyrmäessä joukkoliikennelipun lisäksi euron lisämaksu. Tammikuun ajan näillä liityntäpysäköintialueilla voi kuitenkin pysäköidä maksutta 12 tunnin ajan. Saapumisaika on ilmoitettava pysäköintikiekolla. Joukkoliikennelippua ei tarvita.

Kadunvarsipysäköinnissä maksullisuus säilyy myös automaattien ollessa pois käytöstä. Tänä aikana kadunvarsipysäköinnin voi maksaa Easyparkin, Parkmanin, Moovyn, eParkingin tai Taskuparkin puhelimeen ladattavalla mobiilisovelluksella tai Easyparkin soittopalvelun kautta. Ohjeita maksuun on vantaan verkkosivuilla maksullisesta pysäköinnistä kertovalla sivulla ja kadunvarsien liikennemerkkien yhteydessä. Enintään tunnin pysäköinti on maksutonta, ja siihen voi käyttää pysäköintikiekkoa. 

Liityntäpysäköintiin muutoksia vaiheittain alkuvuoden aikana

Liityntäpysäköintialueiden pysäköinnin ehtoihin on tehty muutoksia vaiheittain kesästä 2021 alkaen, ja muutokset laajennetaan koskemaan kaikkia liityntäpysäköintiasemia alkuvuoden 2022 aikana.

Kaikilla liityntäpysäköintiasemilla pysäköintiin vaaditaan jatkossa joukkoliikennelippu tai viiden euron maksu. Lisäksi niillä liityntäpysäköintialueilla, jotka sijaitsevat HSL:n B-vyöhykkeellä tai Tikkurilassa, vaaditaan jatkossa joukkoliikennelipun lisäksi euron lisämaksu. B-vyöhykkeellä sijaitsevia asemia ovat Myyrmäen, Martinlaakson, Louhelan ja Vantaankosken asemat. Lisäksi pysäköinnin enimmäisaika pitenee kaikilla asemilla 16 tuntiin, minkä lisäksi aikaa voi vielä lisämaksusta pidentää 24 tai 48 tuntiin.

Muutokset tulivat ensimmäisenä voimaan Tikkurilan, Myyrmäen, Rekolan ja Leinelän asemilla kesällä 2021. Seuraavaksi muutokset tulevat voimaan Louhelan, Vantaankosken ja Kivistön liityntäpysäköintialueilla 24.1. alkaen. Muutokset tulevat voimaan muutaman päivän kuluessa sitä mukaan, kun alueille asennetaan tarvittavat liikennemerkit.

Hiekkaharjun, Koivukylän, Korson, Vehkalan ja Martinlaakson liityntäpysäköintialueilla muutokset tulevat voimaan maaliskuussa. Maaliskuussa tapahtuvan muutoksen tarkasta ajankohdasta tiedotetaan lähempänä.

Avainsanat

PysäköiminenMaksut