Vantaan lintuvuoden ohjelmassa kuvakisa – aiheena ”Linnut Vantaan maisemassa”

Uutinen

Asiasanat

EläimetYmpäristö ja luonto

Vantaalla vietetään lintujen teemavuotta, jonka aikana järjestetään paljon lintuaiheista ohjelmaa. Ohjelman kohokohtia on valokuvakilpailu, jonka teemana on ”Linnut Vantaan maisemassa”.

Punakylkirastas

Punakylkirastas

Kilpailuaihe yhdistää kaksi suosittua kuvausaihetta, linnut ja maisemat. Vantaan virtavedet, metsät, peltoaukeat, liikenne- ja logistiikka-alueet sekä urbaanit asuinalueet tarjoavat moninaisia ympäristöjä Vantaalla eläville ja läpimuuttaville linnuille. Ikuista kuvaasi lintu maisemassa, oli se sitten lähes luonnontilaista metsää, puistonurmikkoa, teollisuusaluetta tai mitä tahansa muuta ympäristöä, jota Vantaalla on tarjolla.

Kuvan on oltava Vantaalta, mutta kuvan oton ajankohtaa ei ole rajoitettu. Kisaan hyväksytään myös jopa vuosikymmeniä sitten otetut kuvat. Kilpailuaika päättyy 16.10., ja kisan tulokset julkaistaan marraskuun alussa. Kisan kolme parasta palkitaan lahjakortein. Tutustu kisan sääntöihin osoitteessa vantaa.fi/lintuvuosi.

Kuvakisan järjestävät yhteistyössä kaupunki, Tringa ry ja SLL Vantaa. Kilpailuun lähetetyistä kuvista kootaan näyttely vuoden päätteeksi.

Seuraa lintuvuoden ohjelmaa

Lintuvuoden aikana järjestetään myös paljon muuta lintuteemaista ohjelmaa. Ohjelmassa on muun muassa linturetkiä ja lintuaiheisia työpajoja lapsille. Tapahtumatarjonnasta kerrotaan osoitteessa vantaa.fi/lintuvuosi.

Lintujen teemavuotta vietetään Vantaalla nyt toista vuotta. Luontovuosia on vietetty vuodesta 2015, ja aiheina ovat olleet vuorollaan purot, joet, metsät ja ötökät. Teemavuosilla halutaan tuoda tutuksi Vantaan monipuolista luontoa.

Avainsanat

Luonnon monimuotoisuusKilpailut