Vihertien asukaspuisto kunnostetaan – leikkipaikalle uusia leikkivälineitä pienille ja isoille lapsille

Uutinen

​​​​​​​Martinlaaksossa sijaitsevan Vihertien asukaspuiston piha-alue kunnostetaan. Asukaspuistossa on leikkipaikka ja oleskelualue. Työt aloitetaan toukokuun toisella viikolla, ja puisto avautuu käyttöön uudistettuna syyskuun puolivälissä.

Vihertien asukaspuisto

Vihertien asukaspuisto

Leikkipaikka jaetaan leikkivälineiden sijoittelulla kahteen osaan, pienten ja isojen lasten leikkialueisiin. Kaikki leikkivälineet uusitaan ja niiden määrää lisätään. Vanhojen leikkivälineiden tilalle tulee 21 uutta leikkivälinettä, mukaan lukien erilaisia keinuja isoille ja pienille lapsille, kiipeilykuutiot, motoriikkarata, trampoliini, tunneleita, hiekkalaatikko ja pieni liukumäki.

Leikkipaikan alueen asfalttiin ja tekonurmeen toteutetaan erilaisia leikkiin innostavia kuvioita, kuten raketti, käärme, aakkoskukat, tervapata ja eläimiä.

Leikkipaikan viereisen oleskelualueen grillikota ja pöytäpenkkiyhdistelmät uusitaan.

Asukaspuistoa ympäröivä aita ja puiston roskasäiliöt uusitaan, puiston valaistusta lisätään ja alueelle istutetaan uusia puita, marjapensaita ja kukkivia pensaita.

Puiston uudistuksesta kysyttiin mielipiteitä asukaskyselyllä tammikuussa 2022. Kyselyssä sai vaikuttaa muun muassa puistoon hankittaviin leikkivälineisiin. Lue uutinen: Millaisia leikkivälineitä uudistettavaan Vihertien asukaspuistoon? Vastaa kyselyyn viimeistään 30.1.! (14.1.2022)

Vihertien asukaspuiston sijainti kartalla (kartta.vantaa.fi)

Avainsanat

Leikkipaikat