Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2023 on Anita Jokela, kunniamaininta Paavo Valoselle

Uutinen

Asiasanat

LiikenneLiikunta ja ulkoilu

Vantaan kaupunki haki 16. kerran ehdokkaita Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi. Pääsiäisenä päättyneeseen hakuun saatiin 30 ehdotusta.

Vuoden vantaalaisen pyöräilijän palkitsemistilaisuus

Kuvassa vasemmalla Vuoden vantaalainen pyöräilijä Anita Jokela, oikealla kunniamaininnan isänsä Paavo Valosen puolesta vastaanottanut Satu Iivari. Keskellä Vantaan kaupungininsinööri Henry Westlin.

Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2023-tittelin saaja on Anita Jokela Hakunilasta. Ehdottajana oli hänen 9-vuotias poikansa Alexander, joka kirjoitti äitinsä pyöräilevän aina joka paikkaan, säästä riippumatta.

”Äiti pyöräilee, vaikka sataisi kaatamalla tai olisi pakkasta -30”, totesi Alexander.

”Paitsi viime talvena joutui pari kertaa pyörää työntämään lumihangessa, mutta sehän jos jokin on parasta hyötyliikuntaa”, tarkentaa Anita.

Myös äidin ja pojan yhteiset pyörälenkit ovat mieleisiä.  ”Äiti on opettanut minullekin pyöräilyn mukavuuden ja on kiva käydä äidin kanssa pyöräretkillä. Hän on myös opettanut minulle liikennesäännöt ja turvallisen pyöräilyn”, kertoo Alexander. Anita vahvistaa asian: ”Harrastuksiin ja asioille tulee myös pyöräiltyä ja minulle on todella tärkeää, että poikani myös oppii, kuinka liikenteessä pyöräillään turvallisesti ja liikennesääntöjä noudattaen.” 

Kunniamaininnan sai Paavo Valonen, 87. Hän kuntoutti itsensä pyöräilyonnettomuuden jälkeen ja uskaltautui puolen vuoden toipumisajan jälkeen satulaan. Sähköpyörällä on kertynyt 20 000 kilometriä kolmessa vuodessa.

Paavoa ehdotti hänen vaimonsa Leena Kesti-Valonen. ”Koska kävely aktiivisen liikkujan kuntoiluna ei enää onnistu, ovat päivittäiset pyöräilylenkit muodostuneet tavaksi, jopa 30–40 kilometriä kerralla. Viime viikolla tuli tuhannes pyöräilykerta täyteen”, kertoo Leena.

Voittajat palkittiin kunniakirjoin ja lahjakortein

Voittaja ja kunniamaininnan saanut palkittiin kunniakirjalla ja lahjakortilla perjantaina 12.5. Tikkurilan Maalitorilla Pääkaupunkiseudun pyöräilyviikon Aamupalaa pyöräilijöille -tapahtuman yhteydessä. Palkinnot luovutti kaupungininsinööri Henry Westlin.

Lisäksi ehdokkaita esittäneiden kesken arvottiin kolme sarjakorttia uimahalliin. Voittajiin on otettu yhteyttä.

Voittajan ja kunniamaininnan saajan valitsi Vantaan kaupungin asiantuntijoiden ja Helsingin seudun pyöräilijät (Hepo) ry:n muodostama Poljin-ryhmä.

Palkitsemisen tavoitteena on nostaa pyöräilyä esille itsenäisenä kulkutapana ja hyötyliikuntana sekä motivoida vantaalaisia valitsemaan yhä useammin päästötön tapa liikkua.

Lue lisää: Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2023? Ehdota innokasta pyöräilijää tai pyöräilyn edistäjää! (24.3.) 

Avainsanat

PyöräilyPalkinnot