Kenestä Vuoden vantaalainen pyöräilijä 2023? Ehdota innokasta pyöräilijää tai pyöräilyn edistäjää!

Uutinen

​​​​​​​Vantaa hakee ehdokkaita Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi. Tiedätkö esimerkiksi tutun tai naapurin, joka pyöräilee säännöllisesti töihin tai kouluun – tai oletko itse innokas pyöräilijä?

Pyöräilijä pyöräilee Heurekan ohi Tikkurilassa

Ehdokkuuteen riittää esimerkiksi ahkera arkipyöräily, pyöräilyn edistäminen lähipiirissä tai osallistuminen pyöräilyn seura- tai järjestötoimintaan. Ehdokas voi olla vantaalainen yksityishenkilö tai yhteisö, esimerkiksi työporukka.

Tee ehdotus täyttämällä lomake osallistuvavantaa.fi-sivustolla. Liitä mukaan perustelut sille, miksi ehdokkaasi sopisi Vuoden vantaalaiseksi pyöräilijäksi. Ehdotuksia voi tehdä maanantaihin 10.4. saakka. Tittelinsaaja julkistetaan perjantaina 12.5., osana 5.–14.5. vietettävän Pyöräilyviikon ohjelmaa.

Voittaja palkitaan S-ryhmän lahjakortilla, minkä lisäksi kaikkien Vuoden vantaalaista pyöräilijää ehdottaneiden kesken arvotaan kolme 10 käynnin sarjakorttia Vantaan uimahalleihin.

Vuoden vantaalaisen pyöräilijän valitsee ehdotettujen joukosta Vantaan kaupungin Poljin-ryhmä, joka on perustettu edistämään pyöräilyä ja jalankulkua. Ryhmässä on edustajia Vantaan kaupungilta ja Helsingin seudun pyöräilijät ry:stä. Vuoden vantaalainen pyöräilijä valitaan nyt 16. kerran.

Palkitsemisen tavoitteena on nostaa pyöräilyä esille itsenäisenä kulkutapana ja hyötyliikuntana sekä motivoida vantaalaisia valitsemaan yhä useammin päästötön tapa liikkua.

Vantaan kaupunki tähtää hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteeseen pääsemiseksi kaupunki pyrkii muun muassa vähentämään liikenteen päästöjä, jotka aiheuttavat Vantaan kasvihuonepäästöistä runsaan kolmanneksen.

Lisätietoja pyöräilyn edistämisestä Vantaalla.

Avainsanat

Palkinnot