Avia-verkosto

Avia-verkosto on avoin yhteistyöfoorumi. Se on tarkoitettu toimijoille, joita kiinnostaa Helsinki-Vantaan lentoaseman alueen kehitys ja lentoliikenne ja joiden toimintaan alueella on erityistä merkitystä ja painoarvoa.

Helsinki-Vantaan lentoasema

Helsinki-Vantaan lentoasema

Avia-verkoston tavoitteena on toimia yhteisenä vaikuttajana sekä luoda lentoasemaekosysteemi, joka on maailman kestävin, vetovoimaisin ja saavutettavuudeltaan erinomainen.

Helsinki-Vantaan lentoaseman alueen ja saavutettavuuden kehittäminen on Vantaan kaupungille strategisesti erittäin tärkeää. Myös Uudenmaan maakunnan aluekehityksessä lentoasemalla on suuri merkitys. Lentoaseman alue on huomioitu maakuntakaavoissa sekä Uusimaa-ohjelman toteutuksessa.

Avia-verkosto toteutetaan Uudenmaan liiton ja Vantaan kaupungin yhteistyönä. Se on julkisen ja yksityisen sektorin toimijoiden yhteistyö-, kehittämis- ja tiedonvaihtoverkosto, joka tekee töitä Helsinki-Vantaan lentoaseman saavutettavuuden ja kehittämisen eteen. Lisäksi verkosto toimii sidosryhmäyhteistyön kehittämisalustana.

Verkoston puheenjohtajana toimii Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen ja varapuheenjohtajana Uudenmaan maakuntajohtaja Ossi Savolainen.

Aviaverkoston toiminta

Avainsanat

KansainvälisyysVerkostotYhteistyöElinvoima