Yhteishaun jälkeen

Tälle sivulle on koottu tietoa yhteishaun tulosten julkaisemisesta ja siitä, kuinka toimia, kun saat opiskelupaikan tai et saanut opiskelupaikkaa.

Yhteishaun tulokset

Yhteishaun tulokset julkaistaan aikaisintaan 16.6.2022. Opiskelemaan valittujen nimet julkaistaan oppilaitosten verkkosivuilla. Verkkosivuilla julkaistaan vain niiden opiskelijoiden nimet, jotka ovat antaneet hakulomakkeessa luvan nimen julkaisuun. Saat yhteishaussa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen linkin omaan tuloskirjeeseen heti valintojen valmistuttua.

Lisäksi oppilaitos lähettää sinulle erikseen päätöksen hyväksytystä opiskelupaikasta ja ohjeet, miten otat paikan vastaan. Jos olet yhteishaun hakulomakkeella antanut luvan toimittaa päätöksen opiskelijavalinnasta sähköisesti, voit saada sen sähköpostiisi. Muista siis tarkistaa sähköpostisi. Jotkut oppilaitokset voivat kuitenkin lähettää päätöksen kirjepostina.

Huom! Jos et ole merkinnyt sähköpostiosoitetta hakemukseesi tai et ole antanut lupaa sähköiseen viestintään, saat tuloskirjeen ja oppilaitoksen päätöksen kirjepostina.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Opiskelupaikka otetaan vastaan 16.-30.6.2022. Opiskelupaikka otetaan vastaan ensisijaisesti sähköisesti. Ohjeet paikan vastaanottamiseksi vaihtelevat oppilaitoskohtaisesti, joten tarkista käytäntö siitä oppilaitoksesta johon olet hakenut. Opiskelupaikka tulee ottaa vastaan viimeistään 30.6.2022 klo 15.00 mennessä. Muistathan ottaa paikkasi vastaan määräaikaan mennessä. Jos et aio aloittaa opintojasi, muista peruuttaa paikkasi Opintopolussa tai ilmoittamalla asiasta oppilaitokseen.

En saanut opiskelupaikkaa

Vaikka jäisit yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, ei kannata huolestua. Perusopetuksen päättäneille on Vantaalla tarjolla myös peruutuspaikkoja ja yhteishaun ulkopuolisia koulutusvaihtoehtoja. Peruskoulusi oppilaanohjaaja on tavoitettavissa koulullasi, kun yhteishaun tulokset on julkaistu. Jos sinulla ei ole opiskelupaikkaa, jossa jatkaa oppivelvollisuutesi suorittamista, olet velvollinen hakemaan opiskelupaikkaa.

Opetushallitus lähettää sinulle kirjeen, jos et saa opiskelupaikkaa yhteishaussa. Kirjeessä on tietoa yhteishakusi tuloksista sekä tiedot sijoittumisestasi varasijoille. Kirjeestä löytyy myös ohjeita kesän hakuihin.

Ammatillisen koulutuksen ja tutkintokoulutukseen valmentavan koulutuksen jatkuva haku

Ammatilliseen koulutukseen voit hakea muulloinkin kuin yhteishaussa. Haussa olevista koulutuksista saat tietoa oppilaitosten kotisivuilta.

Vantaan ammattiopisto Varian jatkuva haku.

Voit hakea Vantaan tutkintokoulutuksen valmentavaan TUVA-koulutukseen jatkuvassa haussa 17.6.2022 alkaen.  Hakulomake täytetään Varian sivuilla.

Lisäpisteitä seuraavaan yhteishakuun

Hakiessasi opiskelemaan ammatilliseen koulutukseen saat yhteishaussa 6 pistettä, jos olet suorittanut jonkin seuraavista: perusopetuksen lisäopetuksen, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen (VALMA), maahanmuuttajien ja vieraskielisten lukiokoulutukseen valmistavan koulutuksen (LUVA) tai kansanopiston vähintään lukuvuoden mittaisen linjan.

Ohjaamo Vantaa

Kaipaatko apua opiskelupaikan tai työn hakemisessa? Vantaan Ohjaamosta saat neuvoja ja valmennusta. Ohjaamossa voit saada esimerkiksi apua cv:n tekemiseen, asunnonetsintään ja opiskelupaikan sekä harrastusten hakemiseen.

Siirry yhteishaun etusivulle

Avainsanat

YhteishakuOpiskeluAmmattikoulutLukiot