10.10.2022 Kaupunginvaltuusto

Asiasanat

Demokratia ja osallisuus

 

Kaupunginvaltuusto päivitti maa- ja asuntopoliittiset linjaukset

Vantaan kaupunginvaltuusto päivitti maanantaina 10. lokakuuta 2022 maa- ja asuntopoliittiset linjaukset osana uuden valtuuston strategiaa. Linjaukset tukevat maankäytön ja tonttimarkkinoiden hallintaa, varmistavat edellytykset riittävälle ja monipuoliselle asuntotuotannolle sekä luovat mahdollisuuksia elinkeinoelämän tarpeisiin. Vantaan nykyiset maa- ja asuntopoliittiset linjaukset ovat vuodelta 2018.

Asuntokannan monimuotoisuuteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Linjausten päivityksen yhteydessä oli noussut esiin huoli perheasuntojen vähäisestä määrästä uudessa asuntotuotannossa sekä kolmioiden ja sitä suurempien asuntojen pienet huoneistopinta-alat.

Valtuusto kävi aiheesta pitkän keskustelun. Pohjaesitykseen lisättiin, että liiketilojen läheisyyteen pyritään varmistamaan riittävästi asiakaspysäköintipaikkoja. Aiheeseen jätettiin lisäksi useita pöytäkirjalausumia.

Valtuusto päätti maanantaina myös määrärahamuutoksista vuoden 2022 talousarvion käyttötalousosaan. Kaupunkistrategia ja johdon määrärahoja kohdennetaan muille toimialoille yhteensä 6,2 miljoonalla eurolla. Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintatuottoja ja -kuluja korotetaan.

Kokouksen päätösluettelo

  1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
  2. Pöytäkirjan tarkastaminen
  3. Keskusvaalilautakunnan uusien varavaltuutettujen määräämistä koskevat päätökset
  4. Eron myöntäminen Annette Kivistölle kasvatuksen ja oppimisen lautakunnan ruotsinkielisen jaoston jäsenen tehtävästä ja täydennysvaalin toimittaminen. - Sixten Granroth valittiin.
  5. Kaupunginhallituksen kokousaikataulu 2023 ja 2024 ja ehdotus kaupunginvaltuuston 2023 ja 2024 kokousaikatauluksi
    • Luonnos kokousaikatauluksi 2023
    • Luonnos kokousaikatauluksi 2024
  6. Määrärahamuutokset vuoden 2022 talousarvion käyttötalousosaan
  7. Maa- ja asuntopoliittisten linjausten päivitys 2022 - Valtuusto kävi aiheesta pitkän keskustelun, ja seitsemän äänestyksen jälkeen tehtiin yksi tekstilisäys pohjaesitykseen: ”Pyrimme kaavoittamaan liiketilojen läheisyyteen riittävästi asiakaspysäköintipaikkoja”. Aiheeseen jätettiin lisäksi useita pöytäkirjalausumia.
Kaupunginvaltuuston kokous 10.10.2022 tekstivastine(pdf, 460.92 KB)

Avainsanat

Valtuustot