Kuninkaallista kimallusta

Asiasanat

MatkailuMatkailijat

Tasapäistääkö tasavalta, kaipaatko kuninkaallista kimallusta? Håkansbölestä löytyy.

Håkansbölen historia on taatusti yhtä värikäs kuin Buckinghamin. On yritetty ja erehdytty, kehitetty uutta ja pudottu kelkasta ja kuninkaankin on nähty käyskentelevän kartanon mailla.

Håkansbölen historia on taatusti yhtä värikäs kuin Buckinghamin. On yritetty ja erehdytty, kehitetty uutta ja pudottu kelkasta, ryysyistä on kohottu rikkauksiin ja ylenpalttisuudesta vajottu konkurssiin, aatelisarvoja on saatu ja aatelisveri on sammunut ja kuninkaankin on nähty käyskentelevän kartanon mailla.

Eikä mikään turhan kuninkaan vaan Ruotsin edistyksellisen ja kultturellin Kustaa III:n. Kustaa III piipahti Håkansbölessä vuonna 1775 ystävänsä porvari, kauppias, sahanomistaja ja laivanvarustaja Johan Sederholmin vieraana. Muistoksi kuninkaan vierailusta Sederholm rakennutti Håkansböleen huvimajan, joka myöhemmin muutettiin asunnoiksi ja tunnetaan nykyään nimellä Mutteritalo.

Håkansbölen historiaan ja lukuisiin tarinoihin sinut perehdyttävät Håkansbölen kartanon kummit. Oman mausteensa tarinaan saattaa lisätä Håkansbölen kartanon kummituskin.

Avainsanat

Visit Vantaa