Sudentassua myöden erämaahan

Asiasanat

MatkailuMatkailijat
Sudentassu -silta ylittää Vanhan Porvoontien siinä missä Navajo Bridge Coloradojoen.

Arizonan ylpeys, Navajo Bridge saattaa olla 277 metriä pitkä ja ylittää Coloradojoen, mutta Vantaan Sudentassupa kulkee 20 metrin korkeudessa ylittäen Vanhan Porvoontien. 126 metrinen teräspalkkisilta johtaa kulkijan kalliojyrkänteeltä toiselle ja mahdollistaa vaivattoman kulun Sipoonkorven erämaahan.

219 tonnin painoinen ja viisi metriä leveä silta on itsessään jo mykistävä ilmestys. 14.12.2019 avattu silta koostuu säänkestävästä corten-teräksestä, jonka pinnalle muodostuu hapen ja kosteuden vaikutuksesta suojaava huoltovapaa ruostekerros, joka vaihtaa sävyä kastuessaan. Sillan kaiteita koristavat kasvi- ja eläinaiheiset koristeleikkaukset, jotka pimeällä ovat valaistu led-valoin.

Kuusijärvi itsessään ei esittelyjä kaipaa. Kuusijärvi on vantaalaisten oma virkistäytymiskohde tuli taivaalta mitä hyvänsä ja paistoi aurinko vapaasti tai pilviverhon takaa. Aurinkoisena kesäpäivänä kannattaa olla liikkeellä ennen kukonlaulua, jotta autonsa saa mahtumaan Kuusijärven parkkipaikalle, eikä talvellakaan kannata viivytellä, jos pulkkamäkeen mielii.

Sen sijaan Sipoonkorpeen mahtuvat kaikki ja sinne pääsee kaikkein kätevimmin juuri Kuusijärven ja Sudentassun kautta. Sipoonkorven liki 200 000 vuosittaista retkeilijää tietävät kyllä mistä Etelä-Suomen parhaimmat erämaat löytyvät.

Jos et vielä ole vieraillut Kuusijärvellä, Sipoonkorvessa tai nähnyt siltaa, niin suunta kohti Sudentassua. Anna luonnon lumota, nauti metsän hiljaisuudesta ja viihdy. Eväitä on hyvä pysähtyä nauttimaan merkityille nuotiopaikoille tai piipahda Café Kuusijärven kahvilassa nauttimassa lounas tai pientä suolaista tai makeaa. Retken päätteeksi voi hemmotella itseään Kuusijärven savusaunojen löylyissä.

Avainsanat

Visit Vantaa