Vantaan Liikkuva opiskelu

Yhdessä liikkeelle

Liikkuva opiskelu - hanke alkoi Vantaan ammattiopisto Variassa ja vantaalaisissa lukioissa syksyllä 2019. Toiminnan ytimessä ovat yhteistyö ja osaamisen kehittäminen. Keskeisiä yhteistyötahoja ovat oppilaitosten lisäksi mm. Liikkuva päiväkoti ja Liikkuva koulu, Nuoristopalvelut, Opiskeluhuolto, Sporttia kaikille ry, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry sekä Helsingin ja Espoon kaupungit.

Opiskelupäivän aikaista aktiivisuutta ja hyvinvointia lisätään monin eri keinoin. Kouluille tarjotaan maksuttomia koulutuksia opiskelijoille suunnatusta liikuntatutor - toiminnasta opettajien koulutuksiin. Lisäksi opettajille on tarjolla erilaisia verkostoitumistapahtumia seminaareista Vantaan verkostopäiviin. Oppimisympäristöjä kehitetään aktiiviseempaan suuntaan niin hankintojen kuin toimintakulttuurin muutoksen avulla. Lukuvuonna 2020–2021 toisen asteen oppilaitoksiin pilotoidaan personal trainer-toiminta, joka on tarkoitettu vähän liikkuville ja henkilökohtaista hyvinvointineuvontaa tarvitseville opiskelijoille. Lisäksi opiskelijoille järjestäteen kuntosalien starttikursseja ja erilaisia harrastamisetuuksia.

Laajempi materiaalipankki Vantaalla työskenteleville löytyy Vantaan intrasta. Intrasta löydät koulutuksissa käytetyt materiaalit, ilmoittautumisohjeet tapahtumiin, valmiita ideoita mm. oppituntien toiminnallistamiseen ja aktivoimiseen sekä paljon muuta!

Maksutta uimaan ja kuntosalille

Mercurian, Varian ja vantaalaisten lukioiden opiskelijat sekä vantaalaiset, muualla toista astetta opiskelevat, pääsevät arkisin klo 6–16 maksutta uimaan ja kuntosalille. Päästäkseen maksutta sisään, opiskelijan tulee saapua uimahallin kassalle arkipäivänä klo 6–16 ja todistaa olevansa:

  1. opiskelijana Variassa, vantaalaisessa lukiossa tai Mercuriassa.
  2. toisen asteen opiskelija JA vantaalainen.

Todistuksena tulee esittää

  1. kuvallinen opiskelijakortti, jossa kerrotaan oppilaitoksen nimi tai oppilaitoksen oma todistus + henkkarit.
  2. Yllä mainittu JA Vantaa-infosta saatava ”Todistus vantaalaisuudesta”

Maksuttomuutta kokeillaan 5.6.2021 saakka, minkä jälkeen jatkosta päätetään käyttökokemusten ja kävijämäärien perusteella.

Lisätietoja

Mari Alapappila, projektikoordinaattori
mari.alapappila@vantaa.fi
puh. 040 542 5580

Ajankohtaista