Vantaan Liikkuva opiskelu

Yhdessä liikkeelle

Liikkuva opiskelu - hanke alkoi Vantaan ammattiopisto Variassa ja vantaalaisissa lukioissa syksyllä 2019. Toiminnan ytimessä ovat yhteistyö ja osaamisen kehittäminen. Keskeisiä yhteistyötahoja ovat oppilaitosten lisäksi mm. Liikkuva päiväkoti ja Liikkuva koulu, Nuoristopalvelut, Opiskeluhuolto, Sporttia kaikille ry, Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry sekä Helsingin ja Espoon kaupungit.

Opiskelupäivän aikaista aktiivisuutta ja hyvinvointia lisätään monin eri keinoin. Kouluille tarjotaan maksuttomia koulutuksia opiskelijoille suunnatusta liikuntatutor - toiminnasta opettajien koulutuksiin. Lisäksi opettajille on tarjolla erilaisia verkostoitumistapahtumia seminaareista Vantaan verkostopäiviin. Löydät ajankohtaisen tarjonnan "Ajankohtaista"-osiosta.

Laajempi materiaalipankki Vantaalla työskenteleville löytyy Vantaan intrasta. Intrasta löydät koulutuksissa käytetyt materiaalit, ilmoittautumisohjeet tapahtumiin ja niin edelleen.

Maksutta uimaan ja harrastamaan

Mercurian, Varian ja vantaalaisten lukioiden opiskelijat sekä vantaalaiset, muualla toista astetta opiskelevat, pääsevät arkisin klo 6-16 maksutta uimaan ja kuntosalille. Opiskelijan tulee todistaa olevansa opiskelija Mercuriassa, Variassa tai vantaalaisessa lukiossa esim. kuvallisella opiskelijakortilla, jossa lukee oppilaitoksen nimi tai oppilaitoksen omalla todistuksella ja henkilöllisyystodistuksella. Tämän lisäksi vantaalaiset esittävät Vantaa-infosta saatavan vantaalaisuus todistuksen. Maksuttomuutta kokeillaan 5.6.2021 saakkka, minkä jälkeen jatkosta päätetään käyttökokemusten ja kävijämäärien perusteella.

Eri puolilla Vantaata järjestetään useita maksuttomia nuorille suunnattuja harrastuksia, joihin ei tarvitse ilmoittautua. Tarjolla on muun muassa joogaa ja kuntosaliohjausta. Ajantasainen tarjonta löytyy "Ajankohtaista"-osiosta ja osoitteesta hobihobi.fi.

Lisätietoja

Mari Alapappila, projektikoordinaattori
mari.alapappila@vantaa.fi
puh. 040 542 5580