Harjoittelussa pääsin oppimaan luentosalissa opeteltuja asioita käytännössä – Harjoittelussa Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluissa

Artikkeli
Kuvituskuva

Organisaatioiden viestinnän opiskelija Laura on ollut mukana Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluiden viestinnässä kesän 2022 ajan. Neljän ja puolen kuukauden kesäharjoitteluun on mahtunut monipuolisia työtehtäviä, mukavia ja ammattitaitoisia työkavereita sekä mielenkiintoisia keskusteluja työllisyyteen liittyvistä teemoista.

 

  • Koen, että olin onnekas saadessani viestinnän harjoittelupaikan Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluista. Muun muassa monipuoliset työtehtävät ja kiinnostukseni työllisyyteen liittyviin asioihin saivat minut hakemaan harjoittelupaikkaa täältä. Saadessani tietää, että sain paikan, olin todella innoissani tulevasta kesästä. Harjoittelupaikan saaminen onkin ollut minulle merkittävä askel kohti asiantuntijaksi kasvamista. Lisäksi työskentely työllisyyteen liittyvien asioiden parissa on tuntunut merkitykselliseltä.

 

Kesä Vantaan ja Keravan työllisyyden työllisyyspalveluissa on pitänyt sisällään monipuolisia työtehtäviä, jotka ovat kehittäneet viestinnän käytännön työn osaamista.

 

  • On ollut mahtavaa päästä opettelemaan luentosalissa opeteltuja asioita käytännössä. Olenkin päässyt tekemään täällä monipuolisesti erilaisia työtehtäviä liittyen Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluiden sisäiseen sekä ulkoiseen viestintään. Työtehtäviini on kuulunut muun muassa sosiaalista median, SharePointin sekä verkkosivujen päivittämistä. Lisäksi olen päässyt mukaan kirjoittamaan artikkelia Vantaan asukaslehteen. Olen myös tehnyt erilaisia graafisia materiaaleja, kuten esitteitä ja muita visuaalisia viestintämateriaaleja. Lisäksi työtehtäviini on kuulunut viestinnän suunnittelua ja kehittämistä yhdessä asiantuntijoiden kanssa.

 

Myös tiimi Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluissa on tukenut harjoittelua.

 

  • Olin tervetullut tiimiin heti ensimmäisistä päivistä lähtien. Sain hyvän perehdytyksen ja oli kiva huomata, että minua kohdeltiin heti samalla tavalla kuten vakituisiakin työntekijöitä. Olenkin päässyt tekemään töitä ammattitaitoisten ja mukavien työkavereiden kanssa. Vaikka töitä on tehty myös etänä, olen saanut heiltä tukea koko harjoitteluni ajan. On ollut mahtavaa päästä oppimaan asiantuntijoilta, miten viestintää tehdään käytännössä ja miten työllisyyteen liittyviä asioita hoidetaan Vantaan ja Keravan työllisyyspalveluissa.

Avainsanat

Työllisyys