Teijan tarina: Verkostoituminen vauhditti työllistymistä

Artikkeli

Asiasanat

Työ ja elinkeinotAsukkaatTyönhakijat

52-vuotias vantaalainen Teija Salminen osallistui viime syksynä Vantaan Megarekryyn, jossa hän jätti ansioluettelonsa Urbaania kasvua -hankkeen CV-pankkiin. Keväällä 2020 verkostoituminen messuilla tuotti kutsun A-Kumppaneiden Rekrytreffeille. Rekrytreffien pikahaastattelu avasi Teijalle tien uuteen työpaikkaan.

Harri Kainulainen ja Teija Salminen istuvat pöydän ääressä.

Harri Kainulainen ja Teija Salminen. Kuva: Riitta Pajala.

A-Kumppaneiden markkinointiassistentti Teija Salminen kertoo hurahtaneensa viime vuosina opiskelemaan ja alanvaihtoon.

- Työskentelin yli 20 vuotta painotalossa, jossa tein töitä viimeiset vuodet asiakaspalvelussa ja ylläpidin verkkokauppaa. Keväällä 2014 valmistuin Amiedusta merkonomiksi ja työskentelin pari vuotta työharjoittelupaikassani. Vuonna 2018 valmistuin työvoimakoulutuksesta, Digital Excellence Academysta, jossa opiskelin Google-mainontaa ja markkinointia.

Nykyisin hän hoitaa A-Kumppaneiden myyntiä ja markkinointia sekä sosiaalista mediaa, mistä hän on nauttinut. Hän päivitti omia sosiaalisen median kanavia aiemmin työnhakijana, mutta ei luonnollisestikaan saanut siitä palkkaa. Teija laatii työssään uutiskirjeitä nykyisille ja mahdollisille asiakkaille sekä kerää yhteystietoja markkinointia varten. Lisäksi hän suunnittelee mainosmateriaaleja uusille tuotteille ja päivittää yrityksen nettisivuja.

- Olin etsinyt töitä yli vuoden, eli siitä asti, kun työvoimakoulutus päättyi vuoden 2018 joulukuussa. Hakemuksia olin laittanut reilusti yli 80, ja olin päässyt muutamiin haastatteluihin. Kolmessa paikassa olin jo kahden parhaan joukossa, mutta valinta ei kohdistunut minuun, Teija kuvaa alkuasetelmaa.

Uusia kontakteja messuilta

Syksyllä 2019 järjestetystä Vantaan Megarekrystä Teija Salminen lähti hakemaan ennen kaikkea kontakteja ja esittäytymään muutamalle rekrytoijalle. Lisäksi hän sai itsestään uuden ammattivalokuvaajan ottaman valokuvan, ja Vantaan kaupungin CV-huoltopisteessä hän tarkasti yhdessä uravalmentajan kanssa CV:n ja hakemuksen.

- Muutama hyvä vinkki tuli: esimerkiksi hakemukseen ei kannata laittaa ehtoa, ”voisimme tavata”, vaan ”kun tavataan”.

- CV-huoltopisteessä oli ihana nainen, joka vihjasi rekrytoivan yrityksen markkinointipäälliköstä. Meninkin häntä tapaamaan, mutta hakemukseni ei johtanut rekrytointiin. Vantaan Megarekryssä oli hienot luennot ensivaikutelmasta ja video-CV:n teosta, Teija muistelee.

Rekrytreffit ratkaisivat Teijan kohtalon

Ratkaisevat Rekrytreffit pidettiin 22.1.2020 Tikkurilan Luxissa. Teija Salminen sai Vantaan kaupungin Yritysohjaamosta sähköpostia joulukuussa. Viesti sisälsi kutsun A-Kumppaneiden Rekrytreffeille ja ohjeen, miten pikahaastattelussa toimitaan.

- Uskoin, että jos vain pääsisin haastatteluun ja he huomaisivat, kuinka pirteä ja innostunut olen, niin mahdollisuudet työllistyä paranisivat huomattavasti. A-Kumppaneille haettiin myynnin ja markkinoinnin assaria. Työ kuulosti hyvältä ja työpaikka oli lähellä kotia. Rekrytreffit mahdollisti vielä sen, että pääsin heti haastatteluun. Jos en olisi työllistynyt, olisin etsinyt kaikki mahdolliset Rekrytreffit, mihin vain pääsen osallistumaan, Teija sanoo.

Rekrytreffeille osallistujat saivat numerolaput. Yrityksen esittelyn jälkeen osallistujat menivät kukin vuorollaan pikahaastatteluun. Haastattelu oli pääasiassa kevyttä jutustelua luovan johtajan Harri Kainulaisen kanssa. Kainulainen oli jo aiemmin saanut Teijan CV:n ja hakemuksen.

- Suosittelen ehdottomasti Rekrytreffejä. Voisi olla, että ilman treffejä Harrin kanssa olisin vieläkin työttömänä. Henkilökohtainen haastattelu antaa niin paljon enemmän sekä työnhakijalle että rekrytoijalle.

Teija kutsui itsensä haastatteluun

- Uusi, laajempi haastattelu tuli parin viikon päästä. Itseasiassa se meni niin, että kutsuin itse itseni ”haastatteluun”, eli halusin nähdä tämän tilan, jossa nyt työskentelen. Tämä on antibakteerinen neukkari 75 tuuman kosketusnäytöillä ja kokonaisella lasiseinällä, johon voi heijastaa videoita!

Kainulainen ilmoitti Teijalle pian haastattelun jälkeen, että rekrytoinnissa on mukana vielä kaksi naista. Muutama päivä myöhemmin Salminen sai ilouutisen, että hänet on valittu. Loman takia työsopimuksen allekirjoittaminen siirtyi kuitenkin parilla viikolla. Työt alkoivat 24.2.

- Harri on sellainen ”Pelle Peloton”, että koko ajan tulee jotain uutta ja hienoa markkinoitavaa, Teija toteaa iloisesti.

A-Kumppanit on erikoistunut kiinteistöjen kunnossapitoon. Kiinteistöjen toimivuuteen, terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyy lukuisia eri toimenpiteitä homeongelmien ja kosteusvaurioiden korjaamisesta saneerauksiin, antibakteerisiin tiloihin sekä sisäilman seurantaan. Vahinkojen ennalta ehkäisemisessä, korjaamisessa ja seurannassa A-kumppanit käyttävät asiantuntemusta ja vastuullisuutta vaativia aineita sekä laitteita.

Teksti: Marika Viherlaiho