Innovaatiokaupunkipalkinnon 500 000 euron palkintosumma Vantaan kaupunginhallituksessa käsittelyssä – suunnitteilla innovaatiokilpailu ja -seminaari

Tiedote

Vantaa voitti Euroopan komission Nouseva eurooppalainen innovaatiokaupunki -palkinnon ja sai voiton myötä 500 000 euron palkinnon.

Puinen puheenjohtajan nuija.

Kaupunginhallitus käsittelee 14.2. kokouksessaan tämän palkintosumman käyttöä. (Esityslistan kohta 12.)

Kaupunginjohtaja ehdottaa palkintosumman käyttöä kestävästi niin, että sen avulla etsittäisin ratkaisuja kaupungin haasteisiin. Palkintosummasta merkittävää osaa esitetään käytettäväksi innovaatiokilpailun järjestämiseen vuosina 2022 ja 2024. Kilpailun tavoitteena olisi löytää ratkaisuja kaupungin strategiasta nouseviin haasteisiin ja ideoita kaupunkikehittämiseen. Kilpailun järjestäjäksi otettaisiin mukaan korkeakoulu, ja kisan tuomaristossa olisi edustajia niin valtuustoryhmistä kuin nuorisovaltuustostakin.

Lisäksi kaupunki esittää palkintorahaa käytettäväksi innovaatioseminaarin järjestämiseen tänä ja ensi vuonna. Seminaarissa erilaiset tahot voisivat esitellä ja jakaa kaupunkikehittämisen tapoja. Innovaatiokilpailu ja -seminaari nostetaan vahvasti esiin kaupungin markkinoinnissa ja viestinnässä.

Osaa palkintorahasummasta esitetään käytettäväksi Tempo-orkesterin tukemiseen. Tempo-orkesteritoiminta on yhteiskunnallinen innovaatio, ja orkesterin musiikki oli muun muassa tärkeässä osassa Vantaan Nouseva eurooppalainen innovaatiokaupunki -kisan esittelyvideossa.

Innovaatiokisan voittosumman ohella kaupunginhallitus käsittelee Vantaan kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön suunnitelmaa (asia 13). Suunnitelman nimi on: ”Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus eivät ole. Ne tehdään. Vantaan kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyön suunnitelma 2022–2025”. 

Suunnitelma on kolmiosainen. Ensimmäisessä osassa asetetaan perusta, jolle kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyö rakentuu. Toisessa osassa linjataan päätöksenteon ja palvelujen työtä tasa-arvolain ja yhdenvertaisuuslain viitekehyksen mukaisesti. Kolmannessa osassa kuvaillaan, miten kaupungilla tehdään henkilöstöpoliittista tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä. 

Kaupunginhallitukselle esitetään hyväksyttäväksi suunnitelman osia 1 ja 2. Suunnitelman osa 3 on käsitelty yhteistoiminnassa henkilöstöjärjestöjen edustajien kanssa 25.1.2022.

Kaupunginhallitus käsittelee myös ratikan asemakaavamuutosta ja maanalaista asemakaavaa Tikkurilassa ja Jokiniemessä (asia 20). Suunniteltava maanpäällisen asemakaavamuutoksen alue sijoittuu Kielotielle. Maanalainen asemakaava sijoittuu Lummekujan, Kirjastopuiston, Ratakujan, bussiaseman laiturialueen, kauppakeskus Dixin ja pääradan alapuolelle sekä pääradan itäpuoleisille rautatie- ja katualueille. Asia päätettiin edellisessä kaupunginhallituksen kokouksessa jättää pöydälle.

Lue kokouksen koko esityslista
 

Avainsanat

HallintoPäätöksetRatikkaTasa-arvoInnovaatio