Tero Anttila valittiin Vantaan kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtajaksi

Tiedote

Vantaan kaupunginvaltuusto valitsi kaupunkiympäristön toimialan uudeksi apulaiskaupunginjohtajaksi Tero Anttilan kokouksessaan 15.11.2021.

Vantaan virallinen vaakuna ja kuvakulma valtuustosalille.

Kaupunginvaltuusto kokoustaa lähes kuukausittain Tikkurilassa kaupungintalon toisessa kerroksessa.

Tero Anttila toimii tällä hetkellä Helsingin Seudun Liikenteen joukkoliikenneosaston johtajana. Hän on koulutukseltaan tekniikan lisensiaatti ja diplomi-insinööri. Aikaisempaa työkokemusta hänellä on WSP Finlandin varatoimitusjohtajana, Helsingin Bussiliikenteen toimitusjohtajana, Helsingin kaupungin liikelaitoksen bussiliikennejohtajana sekä Suomen Paikallisliikenneliiton toiminnanjohtajana.

Kaupunkiympäristön apulaiskaupunginjohtaja johtaa toimialaa ja vastaa muun muassa toimialalle kuuluvien asioiden valmistelusta ja täytäntöönpanosta, kestävän kaupunkikehityksen edistämisestä sekä kaavoituksesta. Rekrytointia on hoitanut kaupunginhallituksen asettama toimikunta. Virkaan haki 15 henkilöä, neljää haastateltiin ja kaksi hakijaa oli henkilöarvioinnissa.

Vuoden 2022 veroprosentit ennallaan

Kaupunginvaltuusto vahvisti vuoden 2022 veroprosentit. Tuloveroprosentti säilyy 19 % ja kiinteistöveroprosentti 1,28 %.

Vuodelle 2022 määrätty tuloveroprosentti määrittää myös vuoden 2023 tuloveroprosentin, koska kunnat eivät voi muuttaa hyvinvointialueuudistuksen vuoksi tuloveroprosenttejaan syksyllä 2022. Hyvinvointialueuudistuksen yhteydessä vuodelle 2023 tehtävä veroprosenttileikkaus tehdään vuoden 2022 tuloveroprosenteista. Viimeisimmän laskelman mukaan tuloveroprosentteja leikattaisiin 12,39 prosenttiyksiköllä. Lopullinen leikattava prosenttiosuus selviää vuoden 2022 aikana.

Vuoden 2022 Vantaan tulovero- ja kiinteistöveroprosentit:

  • tuloveroprosentti 19,00

Kiinteistöveroprosentit:

  • yleinen kiinteistöveroprosentti 1,28
  • vakituinen asuinrakennus 0,41
  • muu kuin vakituinen asuinrakennus 1,25
  • voimalaitos 3,10
  • rakentamaton rakennuspaikka 6,00.

Avainsanat

HallintoPäätöksetValtuustot