Digituki lisää digirohkeutta 

Uutinen

Vantaalla tukea saa monesta paikasta, kun sähköisten palvelujen tai digilaitteiden käyttö mietityttää. Valtakunnallinen digitaitoviikko 8.–12.5. lisää tietoisuutta digituesta ja kannustaa kaikkia digirohkeuteen.

Kolme iloista ihmistä tietokoneen äärellä.

Elämme digitalisoituneessa maailmassa. Monet palvelut toimivat sähköisesti ja sovellukset sekä laitteet päivittyvät nopeaan tahtiin. Meiltä käyttäjiltä vaaditaan jatkuvaa digitaitojen päivittämistä sekä uskallusta kohdata digitaalisen ympäristön muutoksia. Vantaalla tavoite on, että yhä useampi saa tarvittaessa tukea digiarkeen.  

Valtakunnallinen digitaitoviikko (8.–12.5.) kannustaa tänä vuonna digirohkeuteen. Digirohkeus tarkoittaa itseluottamusta, jota tarvitsemme esimerkiksi ottaessamme käyttöön uuden palvelun tai digilaitteen. Me kaikki kuitenkin saatamme joskus tarvita apua sähköisen palvelun tai digilaitteen käyttöön. Pulmatilanteista ei tarvitse selviytyä yksin, vaan apua saa tarvittaessa digituesta.   

Vantaalla digitukea, eli matalan kynnyksen neuvontaa sähköisten palvelujen ja digilaitteiden käyttöön, antavat niin kaupungin toimijat kuin järjestötkin. Digitukea antavat tahot määrittelevät itse, millaista tukea ne tarjoavat.  Tarkoituksena on ratkaista digipulmia yhdessä sekä auttaa itsenäiseen ja turvalliseen asiointiin tai laitteen käyttöön.   

Lisätietoa digituen palveluista, asiointipaikoista, palvelukielistä ja kanavista on koottu osoitteeseen www.vantaa.fi/digituki. Tietoa saa myös soittamalla Vantaa-infoon, p. 09 839 11.  

Tervetuloa digi-infoon etäyhteyden välityksellä

Älylaitteista löytyy paljon käyttöä helpottavia ominaisuuksia. Vantaan kaupungin infotilaisuudessa keskiviikkona 10.5. klo 13–14 saat vinkkejä esimerkiksi tekstikoon suurentamiseen, tekstin kuunteluun sekä vaikkapa puheen muuntamiseen tekstiksi.   

Info järjestetään Teams live -etätilaisuutena, jonka löydät Vantaan tapahtumakalenterista. Voit tulla katsomaan infoa myös Koivukylän asukastilan (Hakopolku 2) auditorion isolta näytöltä. 

Lisätietoja

Digituki

Vantaan kaupunki

Avainsanat

Digituki2/2023Asukaslehti