Joululomalla pääsee liikkumaan niin ulkona kuin sisälläkin

Uutinen

Asiasanat

Liikunta ja ulkoilu

Joulun ja vuodenvaihteen aikaan Vantaalla pääsee liikkumaan muun muassa kaupungin luistelukentillä, laduilla, virtuaalijumpissa ja kuplahallissa. Vielä ennen joulua voi rentoutua tunnelmallisissa kynttiläuinneissa Myyrmäen ja Martinlaakson uimahalleissa.

Hiihtäjiä Hakunilan urheilupuistossa

Monet kaupungin liikuntapaikoista ovat avoinna koululaisten joululoman aikana. Katso alta lisätietoa.

Pulahda tunnelmalliseen kynttiläuintiin vielä ennen joulua

Vielä ehdit mukaan tunnelmallisiin kynttiläuinteihin. Tällä viikolla uinteja järjestetään Länsi-Vantaalla Myyrmäen ja Martinlaakson uimahalleissa. Joulutunnelmaa uimareille luovat kynttilävalaistus ja joulumusiikki.

  • Myyrmäen uimahalli to 22.12 klo 15.00–17.00.
  • Martinlaakson uimahalli pe 23.12 klo 6.30–8.30

Uimahallit ovat jouluna auki poikkeusaukioloajoin. Tarkista hallien aukioloajat vantaa.fi/uimahallit.

Virtuaalijumpat jatkuvat ohjatun liikunnan joulutauolla

Virtuaalijumpat pyörivät ohjatun liikunnan joulutauon aikanakin. Tunteja on lisätty 21.12.–3.1. väliseksi ajaksi.

Jumppien vetäjinä toimivat Vantaan kaupungin tutut liikunnanohjaajat. Virtuaalijumppaan osallistuminen on helppoa ja täysin veloituksetonta. Tuntien aikataulut löydät vantaa.fi/virtuaalijumpat.

Hakunilan kuplahallissa järjestetään vapaaharjoitteluvuoroja

Hakunilan kuplahallissa järjestetään joulunaikaan kaikille avoimia ja maksuttomia yleisövuoroja, joihin voi tulla pelaamaan jalkapalloa. Varusteiksi käyvät liikuntaan sopivat vaatteet sekä sisäliikuntakengät. Katso vapaaharjoitteluvuorojen ajat Hakunilan ylipainehallin verkkosivulta.

Luistelemaan pääsee monella kentällä

Kaupungin neljä tekojääkenttää Hiekkaharjussa, Kartanonkoskella, Korsossa ja Martinlaaksossa ovat avoinna luistelijoille joululomien aikana.

Myös monet luonnonjääkentät ovat luistelukunnossa. Plussakelit ja vesisade vaikuttavat kuitenkin luonnonjäiden kuntoon, joka voi muuttua nopeastikin.
Joulunpyhien aikana luistelukenttiä huolletaan tavallista pienemmällä miehityksellä. Tämän takia kenttien kunnostaminen esimerkiksi lumisateen jälkeen etenee normaalia hitaammin.

Tekojäiden aukioloajat koululaisten joululoman aikana ja kaikkien luistelukenttien kuntotiedot löytyvät Ulkoliikunta.fi-karttapalvelusta. Valaistujen luistelukenttien valot sammuvat klo 22.

Koululaisten joululoman ajaksi myös Tikkurilan ja Myyrmäen jäähallien yleisöluisteluvuoroja on lisätty. Joulunajan aikataulu löytyy osoitteesta vantaa.fi/jaahallit.

Ladut kutsuvat joulunakin 

Valtaosa hiihtoladuista on hyvässä hiihtokunnossa. Latujen kuntotiedot päivitetään Ulkoliikunta.fi-karttapalveluun.