Kaupunkikulttuurin ja hyvinvoinnin lautakunta avusti vantaalaisia taide- ja kulttuuritoimijoita

Uutinen

Kaupunkikulttuurin ja hyvinvoinnin lautakunta päätti jakaa 187 000 euroa kuudelle ammattimaisesti toimivalle taide- ja kulttuuritoimijalle. Se päätti myös hyväksyä Koillis-Vantaan liikuntahallin tarveselvityksen, avustaa kumppaniurheilijoita ja jakaa muita avustuksia.

Kaupunkikulttuurin ja hyvinvoinnin lautakunta päätti kokouksessaan tuttuun tapaan lukuisista avustuksista. Suurimman avustuspotin lautakunta jakoi tällä kertaa ammattimaisesti toimiville taide- ja kulttuuritoimijoille. 187 000 euron määrärahasta lähes kolmasosan eli 60 000 euroa sai Suomen ilmailumuseosäätiö. Yhteensä avustusta annettiin kuudelle eri toimijalle.

Koillis-Vantaan liikuntahallin tarveselvitys sai lautakunnalta hyväksynnän. Liikuntahallin kokonaiskustannukset ovat hivenen alle 10 miljoonaa euroa. Summalla saadaan kaksi 1000 neliömetrin liikuntasalia.

Vantaan kumppaniurheilijat saivat lautakunnalta avustuksen. Yhteensä 12 urheilijaa sai avustuksen. Heidät esitellään Vantaan liikuntagaalassa 8.2. Suurista tapahtumista kaupunkimarkkinointitukea sai lautakunnalta BRQ Vantaa -festivaali, joka järjestetään jälleen elokuussa Vantaalla.

Merkittävää yhteiskunnallista työtä tekevistä toimijoista Vantaan Icehearts ry sai 75 000 euroa Nicehearts ry 41 000 euroa. Avustukset myönnetään ennakkoavustuksina, eli kun järjestöt hakevat myöhemmin toiminta-avustusta, summasta vähennetään nyt saadut ennakot. Avustuksia lautakunta myönsi myös taide- ja kulttuuritapahtumille, harrasteliikunnan ohjaajatukia, nuorisotoiminnan kohdeavustuksia sekä paikallisen kansalaistoiminnan toiminta-avustuksia.

Lautakunta nimesi edustajansa kahteen toimialan keskeiseen työryhmään, joista toinen tarkastelee asukastiloja ja järjestöjen toimitilakokonaisuutta ja toinen nuoriso- ja yhteisöpalvelujen visiotyötä. Liikunta-avustusten myöntämisperiaatteiden muutokset jätettiin pöydälle ja palaavat myöhemmin käsittelyyn. Lautakunta päätti muut asiat esityslistan mukaisesti.

Avainsanat

PäätöksetHallinto