Kulttuurilasten tapahtumat alkavat huhtikuussa

Uutinen

Asiasanat

KulttuuriLapsiperheet

Jokainen vuonna 2023 ja sen jälkeen syntyvä vantaalainen lapsi saa syntymälahjaksi kutsun Vantaan kulttuurilapseksi.

Kutsu jaetaan lapsen 2 kuukauden neuvolakäynnillä, mutta lapsen voi ilmoittaa kulttuurilapseksi myös heti syntymän jälkeen. Kulttuurilapsi voi osallistua oman aikuisen kanssa joka vuosi kahteen maksuttomaan tapahtumaan siihen asti, kunnes aloittaa koulun.    

Kevään tapahtumia kulttuurilapsille huhti-kesäkuussa järjestävät Vantaan Viihdeorkesteri Kulttuuritalo Martinuksessa, Jamkids Lumosalissa, Vantaan taidemuseo Artsi Myyrmäkitalolla, Vantaan musiikkiopisto kulttuurikeskus Orvokissa, Vantaan sanataidekoulu kaupunginmuseossa, Vantaan Tanssiopisto Myyrmäessä ja kaupunginkirjasto Vantaan jokaisessa kirjastossa. Syksyllä tulee uusi kattaus tapahtumia.

Lapsen voi ilmoittaa Vantaan kulttuurilapseksi osoitteessa vantaa.fi/kulttuurilapset

Liput maksuttomiin tapahtumiin varataan Vantaan tapahtumakalenterissa osoitteessa tapahtumat.vantaa.fi/kulttuurilapset

Hyvinvointia yhdessäolosta ja iloisista tapahtumista 

Tapahtumat on suunniteltu sopivaksi lapsen ikä ja kehitystaso huomioiden. Vantaan kulttuurilapsi -tapahtumissa ei tarvitse jännittää lapsen käytöstä tai itkua. Lapsi saa olla oma itsensä, eikä siellä turhaan hyssytellä. Sääntöjä toki on, mutta ohjeet annetaan selkeästi, ja lapsen ehdoilla toimitaan. Vauvan hoitoon liittyvät asiat on mietitty tarkoin, jotta osallistuminen lapselle ja aikuiselle on mahdollisimman helppoa.   

Uudenalaista osallistavaa yhteistyötä 

Vantaan kulttuurilapset –toiminta tuo Vantaalle uusia tapahtumia sekä uusia yhteistyön muotoja. Toiminta on pysyvää ja sitä kehitetään pitkäjänteisesti vantaalaisten kulttuuritoimijoiden, järjestöjen ja lapsiperheiden kanssa. Toimintaa koordinoi Vantaan kaupungin lasten ja nuorten kulttuuripalvelut. 

Avainsanat

LastenkulttuuriTapahtumat