Me vantaalaiset ollaan mestareita ja nyt on aika juhlia – tervetuloa Innovaatiofestariviikolle!

Uutinen

Vantaa on Euroopan nouseva innovaatiokaupunki 2021! Juhlimme saamaamme kansainvälistä tunnustusta Innovaatiofestariviikolla 24.–30.10.22, jonka aikana järjestetään useita tapahtumia, innostava webinaarisarja sekä julkistetaan Kaikenkokoisia kaupunkikeksintöjä -innovaatiokilpailun parhaimmat ideat.

Graafinen mainos Innovaatiofestariviikosta.

Koronapandemian aiheuttamat rajoitukset siirsivät tätä koko kaupungin yhteistä juhlaa vuodella eteenpäin, mutta nyt pääsemme vihdoin juhlimaan!  

Festariviikolla 24.–30.10. järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri kaupunkia, kuten: 

 • Vantaan kaupungintalon avoimet ovet 

 • sisäänpääsy Tiedekeskus Heurekaan 10 € ma-pe 

 • nuorille suunnattu Ilmailumuseon Ura ilmailusta –tapahtuma 

 • sähköpyöräkokeilu ja pullakahvit

 • pehmolelujen pyjamabileet 

 • Metropolian Innovaatiofestariviikko robotiikan ja Mika Salon kera 

 • hävikkiterminaalin avoimet ovet.

Lisäksi Vantaan kaupunki järjestää englanninkielisen webinaarisarjan, joka on kaikille avoin ja maksuton. Webinaareissa esitellään vantaalaisia innovaatioita ja ylpeyden aiheita kolmesta eri teemasta:  

Samalla viikolla järjestettävä kansainvälisyydestä elävän Vantaan elinkeinopäivä huipentuu Kaikenkokoisia kaupunkikeksintöjä -innovaatiokilpailun parhaiden ideoiden kruunaamiseen. Menneen kevään ja kesän aikana asukkailla, järjestöillä, kaupungin työntekijöillä, oppilaitoksilla, yhdistyksillä ja yrityksillä oli mahdollisuus tuoda kisaan ideoita, jotka helpottavat ja ilahduttavat asukkaiden arkea, saavat kaupunkikeskuksemme kukoistamaan sekä hillitsevät ilmastomuutosta. Parhaiden ideoiden kesken jaetaan yhteensä 300 000 euroa ideoiden toteuttamista varten. Tutustu kilpailun finalisteihin!

Kaikki Innovaatiofestariviikon tapahtumat, sijainnit sekä ajankohdat löytyvät tapahtumakalenterista – tervetuloa mukaan!

Innovaatiokaupunki Vantaa 

Euroopan Innovaationeuvosto valitsi Vantaan Euroopan nousevaksi innovaatiokaupungiksi 2021 ja Vantaa sai 500 000 euron arvoisen tunnustuksen iCapital Awards -palkintojenjakotilaisuudessa Brysselissä. Vantaan palkintoa oli vastaanottamassa “koutsimme” kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Kansainvälisessä kilpailussa kaupungin valtteja olivat vahva kasvu, monet pienet sosiaaliset innovaatiot, Aviapoliksen kasvava talousalue sekä kaupungin kunnianhimoiset ilmastotavoitteet. Finaalissa Vantaa päihitti kaksi kovaa vastusta: Portugalin Cascais’n ja Norjan Trondheimin.

Vantaan voittoisat vahvuudet:  

 • Hiilineutraali – Resurssiviisauden tiekartta ohjaa Vantaata kohti hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä. 

 • Yhteinen – Yhteinen pöytä on vantaalainen ruoka-avun palvelu ja verkosto.

 • Digitaalinen – DigiOne yhdistää oppimisen ja koulutuksen järjestelmät.

 • Rohkea – Osallistuva Vantaa rohkaisee ja helpottaa vantaalaisia vaikuttamaan.

 • Kekseliäs - Sosiaaliset innovaatiot, jotka lisäävät yhteisöllisyyttä.

 • Lennokas – Aviapolis on Vantaan suurin ja Suomen kasvavin keskus työlle ja yrittämiselle.

 • Kasvava – Urbaania kasvua hanke on tukenut alueen yrityksiä kasvussa.

Vantaa on kasvanut 50 vuodessa Vantaan kauppalasta Suomen neljänneksi suurimmaksi kaupungiksi. Kasvun takaamiseksi sekä sosiaalisesti että ekologisesti Vantaan on täytynyt olla innovatiivinen ja käyttää resurssejaan joustavasti.  

Meille on tärkeää, että kaupunkimme kasvaa tasapainoisesti niin sosiaalisesti, ekologisesti kuin taloudellisestikin, ja tämä tavoite toteutuu, kun jatkamme yhteistyötä ja innovoimme yhdessä kaikkien verkostojemme ja sidosryhmiemme kanssa.

kaupunginjohtaja Ritva Viljanen

Animoidut hahmot Ritva Viljasesta ja seitsemästä Vantaan voittoisasta tekijästä-

Me olemme innovaatiomestareita! Tuuletetaan ja hurrataan kekseliäälle kaupungillemme ja sen asukkaille! Tervetuloa innovaatiofestariviikon tapahtumiin!  

Avainsanat

InnovaatioHallintoTapahtumatPalkinnot