Myyrmäen osallistuvan budjetoinnin ideoita kerätään 8.4.-1.5.

Uutinen

Myyrmäkeläiset saavat päättää, kuinka lähiympäristön kehittämiseen varattu 50 000 euroa käytetään. Ideoita kerätään vappuun asti.

Ihmiset katselevat seinämaalausta Myyrmäessä.

Osallistuva budjetointi on asukkaiden väylä päättää kaupungin rahojen käytöstä tietyn rahasumman osalta. Aluksi pääsee ideoimaan, mitä rahalla voitaisiin tehdä. Sen jälkeen ideat käydään läpi ja niistä työstetään yhdessä äänestykseen eteneviä suunnitelmia. Äänestämällä pääsee vaikuttamaan siihen, mitkä suunnitelmat toteutetaan. Suunnitelmista toteutetaan eniten ääniä saaneet sen mukaan, mitkä mahtuvat käytettävissä olevaan rahasummaan. 

Meidän Myrtsi osallistuvan budjetoinnin aikataulu 

Osallistuvan budjetoinnin ideointivaihe on 8.4.-1.5.2022, jonka aikana kerätään asukkaiden ideoita. Ideoita varten on tietyt aihepiirit ja kriteerit, jotka ovat nähtävissä paikoissa, joihin ideoita voi jättää. 

Ideoita voi jättää  

  • verkkosivulla osoitteessa osallistuvavantaa.fi/osbu, 
  • puhelimitse numeroon 09 8395 0160 sekä 
  • paperilla postilaatikoihin Myyräncololla, Asukastila Myyringissä, Virtakirkolla sekä Myyrmäen kirjastossa. Ohjeet ja lomakkeet ovat postilaatikoiden luona.  

Saatuja ideoita käsitellään asiantuntijakierroksella 2.5.-2.6.2022. Asiantuntijat tarkistavat. että ideat ovat kriteerien mukaisia ja mahdollisia sekä ehdottavat tarvittaessa muutoksia. 

Asukkaiden jättämät ideat käsittelykommentteineen julkaistaan nähtäväksi 3.6. klo 16, jolloin kaikkien on mahdollista kesän aikana tutustua muiden jättämiin ideoihin sekä mahdollisiin muutosehdotuksiin.  

Asukastyöpaja ideoiden jatkokehittämiseksi pidetään 5.9.2022 klo 18. Työpajoja pidetään kiinnostuksen mukaan yksi tai useampia. Niissä ideoita työstetään edelleen yhteistyössä asukkaiden ja asiantuntijoiden kanssa. 

Toinen asiantuntijakierros alkaa 15.9.2022, jonka aikana ideat saavat lopullisen muotonsa sekä hintalapun. Näistä tulee äänestettäviä ehdotuksia.  

Asukkaat saavat äänestää mitkä ehdotukset toteutetaan 1.-22.11.2022.  

Äänestystulos on selvillä 15.12.2022 klo 16. Voittaneet ehdotukset toteutetaan vuoden 2023 aikana. 

Jätä ideasi 1.5. mennessä.

Avainsanat

BudjettiOsallistu ja vaikutaKyselytTalous