Myyrmäkeläiset äänestivät osallistuvan budjetoinnin kohteista 

Uutinen

Asiasanat

Myyrmäen suuralueDemokratia ja osallisuus

Myyrmäkeen osallistuvalla budjetoinnilla varattu 50 000 euroa käytetään pääosin puistojen ja niissä tapahtuvan toiminnan kehittämiseen sekä lähiympäristön siisteyden parantamiseen.  

Ihmiset katselevat seinämaalausta Myyrmäessä.

Äänestyksessä korostuivat kesäkauden kohteet, mutta talvikauden tunnelmavalaistus oli äänestyksen ääniharava. Osallistuvan budjetoinnin äänestykseen osallistui 242 henkilöä.

Osallistuvan budjetoinnin toimintamalli vakinaistetaan Vantaalla vuonna 2023 koskemaan koko kaupunkia. Koko kaupunkia koskevan osallistuvan budjetoinnin tiimoilta pääsee siis ideoimaan kohde-ehdotuksia jo ensi vuonna. Kaupunkitasoinen prosessi käynnistyy Meidän Vantaa -seminaarilla 24.1.2023 kaupungintalolla, jossa kuullaan uutisia Vantaan osallistuvan budjetoinnin tulevaisuudesta, kuin myös Helsingin kuulumisia aiheen tiimoilta sekä muita asiantuntijapuheenvuoroja. Seminaari on avoin kuntalaisille.  

Ilmoittautuminen Meidän Vantaa -seminaariin 24.1.2023 on päättynyt.

Voittaneet ehdotukset   

Tunnelmallista kausivalaistusta

Asennetaan tunnelmallisia katulyhtyjä ja värikkäitä valoja taittamaan syksyn ja talven pimeyttä.  Vaihtoehtoja valojen sijainniksi ovat Myyrmäen aseman ja kauppakeskuksen alue ja Louhelan aseman ympäristö.   

Kukkaniityt

Parannetaan niittykukkien kasvuolosuhteita nykyisillä nurmi- tai niittyalueilla. Kohteena voisi olla esimerkiksi Löydöspuisto.   

Roskapihtien lainaamopalvelu

Hankitaan roskapihtejä ja turvaliivejä, joita asukkaat saavat vapaasti lainata Myyrmäen asukastilalta roskienkeruuta varten.   

Ryhmäliikuntaa ja ohjattua ulkokuntosalitoimintaa

Ohjattua ryhmäliikuntaa sekä laiteohjausta ja vinkkejä Myyrmäen urheilupuistossa sekä lähipuistoissa kerran viikossa kesäkuukausien ajan.   

Puiden ja pensaiden istutus

Istutetaan Myyrmäen puistoihin ja/tai katuviheralueille ensisijaisesti puita. Myös pensaita voidaan istuttaa kohteisiin, joihin puiden istutus ei ole mahdollista.   

Leffapiknik Myyrmäessä

Järjestetään maksuton ulkoilmaelokuva Myyrmäessä.   

Kesäpuistotoimintaa ja Puistonuorisotila (12-18v)

Kehitetään nutakontista tuttua toimintaa asukkaiden ehdottamilla tavoilla. Myyrmäen puistossa järjestettäisiin kertaluonteinen graffitityöpaja, viikoittaiset harrastustoiminnan kokeilut sekä skeittipajoja nuorille.  

Picnic-paikkoja

Perustetaan kaksi picnic-paikkaa, joissa pöytäpenkit ja roskakorit Mätäojanvarren puistoihin. Ainakin toisen paikan sijoittelussa pyritään huomioimaan esteettömyysasiat ja saavutettavuus.   

Roska-astioiden kehittäminen

Myyrmäen keskusta-alueen ja keskustaan johtavien kävelyreittien kiinteän roska-astiamalliston vaihdossa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan asukkaiden toiveet (60 L, 60 L tuhka-astialla, 140 L). 

Lue lisää osallistuvasta budjetoinnista.

Avainsanat

Osallistu ja vaikutaOsallisuusYhteisöllisyysTalous