Suomi vahvistaa kaupallista osaamista ja läsnäoloa Washingtonissa  

Uutinen

Asiasanat

Työ ja elinkeinotYritykset

Suomen F-35 -hävittäjähankinta tarjoaa aivan uudenlaisia mahdollisuuksia Suomelle syventää kaupallista ja teollista yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa.  Elinkeinoelämän keskusliitto EK:n johdolla Suomen johtavat talousalueet (Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku ja Vantaa) ovat yhdessä Business Finlandin ja ulkoministeriön kanssa käynnistäneet Gateway to US Industrial Platforms -hankkeen, jonka vetäjänä aloittaa maaliskuussa Washingtonissa vahvan kansainvälisen yrityskokemuksen omaava Martti Wallin.

Kuvassa hävittäjäkone ja tekstinä kaikki irti hävittäjäkaupasta.

Puolustusteollisuuden ohella amerikkalaiset ovat kiinnostuneet Suomen monipuolisesta osaamisesta ja kriittisestä teknologiasta älyinfrasta digitalisaatioon, kyberturvallisuuteen ja energiatehokkuuteen. Siviiliteollisuuden osaaminen vahvistaa puolustusteollisuuden kilpailukykyä.   

Maaliskuussa Washingtonissa Industrial Counselor-tehtävissä aloittava Martti Wallin korostaa pitkäjänteisen ja määrätietoisen työn sekä toimivien verkostojen merkitystä onnistumisessa Yhdysvaltojen markkinoilla.    

"Pitää tuntea oikea henkilö ja valita oikea tapa markkinoida suomalaista osaamista", muistuttaa pitkän uran puolustusteollisuuden kansainvälisillä markkinoilla muun muassa Patriassa ja Valmetissa tehnyt Wallin.   

Vantaalaisille yrityksille tämä on loistava ja ainutkertainen mahdollisuus avata ja kasvaa USA:n vaativilla, mutta palkitsevilla markkinoilla. Kannustamme kovasti tutkimaan, olisiko tämä uusi kasvumahdollisuus yrityksellenne

Invest-in päällikkö Olli-Pekka Mäkirintala

Uusi yritysyhteistyö käynnistymässä USA:n kanssa   

"Lockheed Martin on korostanut siviiliteollisuuden teknologian ja innovaatioiden merkitystä modernille ja kilpailukykyisille puolustusteollisuudelle", toteaa yhtiön ylintä johto äskettäin tavannut EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies.    

F-35-hankintojen myötä Tanska ja Norja loivat Lockheed Martinin kanssa yritysyhteistyön, jossa säännöllisesti kartoitetaan mahdollisuuksia syventää yritysten kaupallista ja teknologiasta yhteistyötä. Tämän mallin mukaisesti myös Suomen on tarkoitus toimia.   

”Hävittäjähankinnat, tuleva Nato-jäsenyys ja selkeytynyt maakuva tarjoavat Suomelle aivan uudenlaisia mahdollisuuksia yhteistyöhön Yhdysvaltojen kanssa", korostaa Suomen Yhdysvalloissa toimiva suurlähettiläs Mikko Hautala.    

Hautalan mukaan nyt käynnistyvä hanke on ainutlaatuinen osoitus uudenlaisesta suomalaisesta public-private-yhteistyöstä. "Ilman EK:n ja johtavien kaupunkien panosta tämä ei olisi ollut mahdollista", kiittelee Hautala.      

"Suomen on oltava vahvemmin läsnäolo Yhdysvalloissa", muistuttaa myös Business Finlandin johtaja Risto Vuohelainen.    

Vuohelaisen mukaan lähivuosien aikana Suomen on hyödynnettävä kaupallisesti mahdollisimman hyvin kiinnostus Suomea ja sen teknologiasta osaamista kohtaan.   

Vantaa mukana yhteistyössä - tervetuloa yrityksille järjestettävään infotilaisuuteen 16.2. 

Vantaa on mukana tukemassa yritysten kasvua ja kansainvälistymistä. "Vantaalaisille yrityksille tämä on loistava ja ainutkertainen mahdollisuus avata ja kasvaa USA:n vaativilla, mutta palkitsevilla markkinoilla. Kannustamme kovasti tutkimaan, olisiko tämä uusi kasvumahdollisuus yrityksellenne", toteaa Vantaan Invest In päällikkö Olli-Pekka Mäkirintala. 

Vantaan elinkeinopalvelut järjestävät Gateway to USA - vientimahdollisuuksia vantaalaisyrityksille –infotilaisuuden 16.2. klo 9.30–10.30 ja 15.00–16.00. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://tapahtumat.vantaa.fi/fi-FI/page/63e34f7354ecb546f55c38b8?source_widget_id=63b54764b693107ba1778be7 

Lisätietoja

Olli-Pekka Mäkirintala

Invest in-toimintojen päällikkö
040 1417230 olli-pekka.makirintala@vantaa.fi