Ukraine Help Center Vantaa avataan Koivukylään 11.4. auttamaan Ukrainan sotaa pakenevia

Uutinen

Vantaalle avataan Ukrainan sotaa pakenevia palveleva apukeskus maanantaina 11.4. Ukraine Help Center Vantaa toimii Koivukylän asukastilan tiloissa Hakopolku 2.

Vernissan Ukraina-valaistus joen toiselta puolelta

Vantaa avaa yhdessä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin kanssa Ukraine Help Center Vantaa -apukeskuksen Ukrainan sotaa pakeneville. Mukana toiminnassa on myös muita järjestöjä, vapaaehtoisia sekä yrityksiä.

Ukraine Help Center Vantaa tarjoaa ensisijaisesti tukea, neuvontaa, aineellista apua ja kohtaamista. Muiden apu- ja tukimuotojen mukaan ottamista selvitetään ja yhteistyömahdollisuuksia erilaisen avun tarjoamiseksi kartoitetaan jatkuvasti.

- Vantaa haluaa tarjota aktiivisesti tukea Ukrainan sotaa pakeneville. Tällainen keskitetty apukeskusmalli helpottaa avun tarjoamista ja myös muiden halukkaiden auttajien mukaan ottamista, kertoo Kaupunkikulttuurin apulaiskaupunginjohtaja Riikka Åstrand.

Apukeskus toimii Koivukylän asukastilan tiloissa osoitteessa Hakopolku 2. Se on auki maanantaista perjantaihin 9–15. Apukeskuksessa työskentelevät Vantaan kaupungin yhteisötyöntekijä ja MLL:n Uudenmaan piirin työntekijä.

- Ukrainalaisten auttaminen on meidän kaikkien yhteinen asia ja haluamme olla tässä mukana kuten olimme myös vuoden 2015 pakolaiskriisin aikaan. Muu perheiden auttamistyömme jatkuu ennallaan, muistuttaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piirin toiminnanjohtaja Pia Metsähuone.

Avustuskeskus Ukrainan pakolaisille aloitti Koivukylässä 

Avainsanat

Ukrainan sotaVapaaehtoistoimintaNeuvontaPalvelu