Vantaalla uuden Sarastian HR-järjestelmän käyttöönotossa tehdään aktiivista sisäistä viestintää

Uutinen

Asiasanat

Viestintä

Vantaan kaupungilla siirryttiin 3.10. kesällä paljon huomiota saaneeseen Sarastian HR-järjestelmään. Vantaalaisittain järjestelmä nimettiin Hertaksi, ja sillä hoidetaan kaupungin henkilöstöasiat, palkanmaksu ja käyttöoikeushallinta. Hertta-käyttöönotossa tehdään Vantaalla aktiivista sisäistä viestintää. Hertta on avautunut käyttöön kaikille toimialoille lukuun ottamatta sosiaali- ja terveystoimialaa sekä pelastustoimea.

Henkilöitä yhteisen päätelaitteen äärellä

Tiistaina 11.10. tiedotettiin sisäisesti, että järjestelmävaihdon vuoksi elo-syyskuulta takautuvasti maksettavia peruskoulun ja lukion opettajien ylitunteja ei saada maksuun lokakuun varsinaiseen palkkapäivään.   

– Ratkaisu kuitenkin löydettiin heti, ja keskiviikkona 12.10. pääsimme iloista uutista jakamaan! Nämä opettajien ylitunnit saadaan maksuun normaalin aikataulun mukaisesti 14.10. ylimääräisen palkka-ajon avulla, kertoo Vantaan kaupungin henkilöstö- ja konsernijohtaja Kirsi-Marja Lievonen.  

Vantaalla on panostettu sisäiseen viestintään 

Vantaalla on varauduttu järjestelmävaihtoon alkukesästä lähtien, jotta käyttöönotto sujuisi mahdollisimman jouhevasti. Varautuminen on Vantaalla tarkoittanut järjestelmän testaamista, lisäresursseja sekä panostamista sisäiseen viestintään, jotta tieto kulkee ja se saavuttaa ajoissa kaikki asianosaiset. 

– Olemme koko Hertan käyttöönoton seuranneet tiiviisti uutisointia järjestelmän ympärillä, ja päättäneet täällä meillä tiukalla etukenolla erittäin proaktiivisesti viestiä henkilöstöllemme järjestelmässä mahdollisesti ilmenevistä haasteista, summaa Kirsi-Marja Lievonen.  – Olemme iloisia, kun aiemmin henkilöstölle lähettämämme viestin pystyimme kumoamaan!  

 

Avainsanat

Hallinto