Vantaan kaupunki sallii uimashortsien ja burkinin käytön uimahalleissaan ensi vuoden alusta lähtien

Uutinen

Asiasanat

Liikunta ja ulkoilu

Vuosi 2023 tuo muutoksia Vantaan kaupungin uimahallien järjestyssääntöihin. Uimashortsien ja burkinin käyttö sallitaan, puhelinten käyttö kielletään pukuhuonetiloissa ja uintiaika pitenee.

Vantaan kaupungin uimahalleissa voi uida uimashortseissa ja burkinissa 1.1.2023 alkaen. Burkinilla tarkoitetaan vartalonmyötäistä, peittävää uima-asua.

Uudistuksella halutaan madaltaa laaja-alaisesti kynnystä vesiliikunnan harrastamiseen ja yhtenäistää uima-asuun liittyviä ohjeistuksia muiden pääkaupunkiseudun kaupunkien kanssa. Sääntömuutoksen taustalla on Tasa-arvoista sporttia -hankkeen elokuussa 2022 tekemä selvitys, joka suositti uima-asuohjeistuksen uudistamista. Vantaan kaupunki aloitti uima-asuja koskevan muutoksen valmistelun syyskuussa 2022.

Ensi vuoden alusta lähtien sallitut uima-asut ovat uimapukukankaasta valmistettu uimapuku, bikinit, uimahousut, kokovartalouimapuku, lyhythelmainen burkini ja uimashortsit. Jatkossakin uima-asun on oltava turvallinen käyttäjälleen. Se ei saa aiheuttaa esimerkiksi takertumisriskiä eikä siinä saa olla irtonaisia osia, jotka voivat tukkia hengitystiet.

Uintiaika pitenee, puhelimen käyttö pesu- ja pukeutumistiloissa kielletään

Uimahallien uusia järjestyssääntöjä on muokattu saadun palautteen perusteella. Vuodenvaihteessa uintiaika Vantaan kaupungin uimahalleissa pitenee kahteen tuntiin. 

Samalla kielletään puhelinten ja älylaitteiden käyttö hallien pukeutumis- ja peseytymistiloissa. Kaupunki pyrkii luomaan kamerakiellolla uimahalleista turvallisemman liikuntatilan ja ehkäisemään kiusaamistilanteita. Turvallisempi tila on paikka, joka tarjoaa paikallaolijoille tunteen fyysisestä, henkisestä ja sosiaalisesta turvallisuudesta.

Lisätietoja:

liikuntapalvelut@vantaa.fi

Avainsanat

LiikuntapaikatTasa-arvo