Vantaan nuorisovaltuusto haluaa vuonna 2022 viestiä aktiivisesti ja vaikuttaa hyvinvointialueen valmisteluun

Uutinen

Nuorisovaltuusto haluaa vuonna 2022 lisätä omaa näkyvyyttään ja tunnettuuttaan, kehittää omaa viestintäänsä sekä oppilas- ja opiskelijakuntien ja nuorisovaltuuston yhteistyötä. Se haluaa myös vaikuttaa hyvinvointialuevalmistelussa tuomalla siihen nuorten äänen.

Nuorisovaltuusto vuonna 2022 Kukonnotkossa

Vantaan nuorisovaltuusto vuonna 2022

Nuorisovaltuuston tavoitteena on tehdä kuluvana vuonna aiempaa enemmän aloitteita ja kannanottoja. Ideoita kannanottoihin se pyrkii saamaan suoraan nuorilta myös nuorisovaltuuston ulkopuolelta. Tärkeitä teemoja nuorisovaltuustolle ovat mm. kouluruuan laatu sekä kouluväkivalta ja turvallisuus.

Näkyvyyttä ja tunnettuutta nuorisovaltuusto tavoittelee erityisesti viestintään panostamalla. Sillä on käytössään tilit Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä. Uusimpana kanavista on otettu käyttöön myös TikTok. Sisältöjä nuorisovaltuusto haluaa tehdä nuorisovaltuuston jäsenistä, kokouksista ja muista tapahtumista.

Koulujen oppilaskunnat sekä lukioiden ja ammattikoulujen opiskelijakunnat ovat tärkeitä yhteistyökumppaneita nuorisovaltuustolle. Tätä yhteistyötä on tarkoitus vahvistaa entisestään.
- Ensimmäisenä askeleena näen, että meidän pitää saada aikaan säännöllinen yhteydenpito. Nuorisovaltuustosta on tarkoitus tehdä tällä kaudella helposti lähestyttävämpi kuin koskaan, kertoo nuorisovaltuuston puheenjohtaja Filip Godlewski.

Vantaa-Kerava-hyvinvointialueelle perustetaan uusi alueellinen nuorisovaltuusto, jonka perustamiseen Vantaan nuorisovaltuusto nimesi omat edustajansa.
- Meille vantaalaisille, mutta myös keravalaisille nuorille on tärkeää, että nuorten ääni kuuluu myös hyvinvointialueen päätöksenteossa. Perustimme yhteisen työryhmän pohtimaan, minkälainen hyvinvointialueen nuorisovaltuusto tulee olemaan, kertoo Godlewski.

Vantaan nuorisovaltuusto hyväksyi kokouksessaan 22.3. toimintasuunnitelman vuodelle 2022. Nuorisovaltuuston kokoukset ovat kaikille vantaalaisille nuorille avoimia kokoontumisia. Vantaalla nuorisovaltuusto on toiminut vuodesta 2000 lähtien. Vantaa on saanut nuorisovaltuustomyönteinen kunta -tunnustuksen nuorisovaltuustojen liitolta.

Avainsanat

Nuoret 13 -20 v.HyvinvointialueOppilaskunta