Vantaan ratikan kaavarunkoluonnos nähtäville 1.6.-30.6.

Uutinen

Vantaan ratikan kaavarunkoluonnos on tulossa nähtäville 1.-30.6. ja vantaalaiset voivat jättää siitä mielipiteitä kesäkuun ajan. Kaavarunkoluonnosta esitellään erilaisissa asukastilaisuuksissa, joista ensimmäinen 2.6. aloittaa Millainen on vantaalainen ratikkakaupunki? -kiertueen.

Kuvituskuva

Millainen on vantaalainen ratikkakaupunki? -kiertueella ratikan suunnittelijat jalkautuvat kertomaan kaavarunkoluonnoksesta ja ratikan suunnittleusta 9.6. Aviapolikseen, 14.6. Länsimäkeen ja 21.6. Tikkurilaan. Ensimmäinen kaavarungon esittelytilaisuus pidetään 2.6. Teams-livetilaisuutena.

Vantaan ratikan kaavarunkoluonnoksessa määritellään visio vantaalaisesta ratikkakaupungista, arvioidaan mitoitusta ja kehittämisen vaikutuksia. Kaavarunkoluonnoksessa tarkastellaan muun muassa asuinalueita, palveluverkkoa, elinkeinorakennetta, liikenneverkkoa ja viheralueiden rakennetta.Kaavarunkoluonnoksen mukaan asukasmäärä voisi kasvaa yli 60 000 ja työpaikkakasvua olisi noin 30 000 vuoteen 2050 mennessä.

Aviapoliksesta tavoitellaan urbaania asumisen, työnteon ja palvelujen keskusta. Ratikka kytkee Pakkalan ja Veromiehen yhteen ja parantaa alueen sisäistä liikkumista. Ratikka vankistaa Tikkurilan asemaa raideliikenteen ja koko eteläisen Suomen joukkoliikenteen keskuksena. Se myös lisää entisestään työpaikkojen houkuttelevuutta. Hakunilassa ja Länsimäessä ratikan odotetaan tuovan vauhtia keskustan kehitykselle ja uudistumiselle.

Vaikuta ratikan kaavarunkoluonnokseen ja osallistu tilaisuuksiin

Millainen on vantaalainen ratikkakaupunki? -asukastilaisuuksien kiertue alkaa to 2.6. Teams-livetilaisuudella. Tilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua. Ratikan suunnittelijat jalkautuvat Aviapolikseen, Tikkurilaan ja Länsimäkeen kesäkuun aikana. Tilaisuuksissa kerrotaan ratikkaan liittyvistä ajankohtaisista asioista ja esitellään kaavarunkoluonnosta, joka on tulossa nähtäville 1.-30.6. ja kesäkuun ajan vantaalaiset voivat jättää siitä mielipiteitä kirjaamoon sähköpostitse kirjaamo@vantaa.fi tai kyselyn kautta, joka avautuu 1.6. ratikan kaavarungon verkkosivuilla ja osallistuvavantaa.fi-palvelussa. Kyselyyn ei tarvitse kirjautua. Mielipiteitä voi jättää myös kirjeitse kirjaamoon Vantaan kaupunki, Kirjaamo, PL 1100, 01030 Vantaan kaupunki. Mielipiteen yhteydessä pyydetään ilmoittamaan oma nimi, osoite sekä kaavatyön numero YK0049.

Millainen on vantaalainen ratikkakaupunki? -kiertueen aikataulu

2.6. klo 17.30-19.00 Teams-live; kaavarungon esittelytilaisuus, Tutustu tallenteeseen tilaisuudesta!
9.6. klo 15-19, Aviapolis, Suomen Ilmailumuseo (Karhumäentie 12)
14.6. klo 16-18 Länsimäki, Länsimäen asukastila (Kilpakuja 1)
21.6. klo 16-18 Tikkurila, Tikkurilan asukastila (Lummetie 2bA)

Ratikkakaupungin kehittämisen vaikutuksia tullaan arvioimaan kaavarunkoluonnoksen pohjalta. Arvio ratikan maankäytön tuloista on valmistunut, ja se pohjautuu ratikan kaavarunkoluonnoksen maankäyttöön. Luonnoksesta saadun palautteen ja luonnoksen pohjalta laadittujen vaikutusten arviointien pohjalta viimeistellään luonnos ehdotukseksi syksyllä 2022.

Tutustu ratikan kaavarunkoluonnokseen verkossa www.vantaa.fi/ratikankaavarunko ja Vantaa-infoissa. Lisätietoja ratikan suunnittelusta www.vantaa.fi/ratikka.

Lisätietoja

Mika Ahonen

Yleiskaava-arkkitehti
050 302 9244 mika.ahonen@vantaa.fi