Vantaan ratikan syksyn asukasvuorovaikutus käynnistyy kyselyllä tulevaisuuden liikkumisesta

Uutinen

Asiasanat

AsuminenKaupunkisuunnitteluLiikenne

Kyselyllä kartoitetaan, mihin vantaalaiset matkustaisivat ratikalla. Kyselyä käytetään ratikan suunnittelun taustana.

Vantaan ratikan syksyn asukasvuorovaikutus käynnistyy kyselyllä tulevaisuuden liikkumisesta. Kyselyllä kartoitetaan, mihin vantaalaiset matkustaisivat ratikalla. Kyselyä käytetään ratikan suunnittelun taustana ja hyödynnetään mm. kaavarungon suunnittelussa ja käyttäjäprofiilien hahmottamisessa. Kaavarunko on suunnitelma, joka ohjaa ratikan varren asemakaavoitusta noin 800 metrin säteellä ratikkapysäkeistä. Verkkokyselyyn voi vastata syyskuussa viimeistään 26.9. osallistuvavantaa.fi-sivustolla ja kisata ratikka-aiheisesta tuotekassista, joita jaetaan 10 kpl.

Asukkaiden näkemyksiä toivotaan liikkumisen kyselyyn, jotta suunnittelun tueksi saadaan arjen kokemuksia.

-Ratikkaa suunnitellaan sujuvoittamaan vantaalaisten arkea. Olisi tärkeää kuulla, mihin asukkaat ratikalla menisivät: kouluun, töihin, harrastuksiin vai kulttuurielämyksiin. Ratikka on kaupunkikehityshanke, joten kaavarungon suunnittelussa tutkitaan myös matkaketjujen toimivuutta ja ihmisten liikkumista paikasta toiseen, toteaa va. apulaiskaupunginjohtaja Henry Westlin.

Ratikan reitin kaupunkikehityksestä on julkaistu myös video suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Videolla tuodaan esiin ratikan reitin varren kehitystä esimerkiksi parempien pyöräbaanojen ja uusien työpaikkojen ja asumisen vauhdittajana ja ennen kaikkea arjen sujuvuuden takaajana.

Tutustu videoon YouTubessa Vantaan kaupunkiympäristön kanavalla suomeksiruotsiksi ja englanniksi.

Myöhemmin syksyllä asukkaille on tulossa myös kaavarungon työpajoja, joissa työstetään kaavarungon luonnosta yhdessä. Kaavarungolla hahmotellaan, miten ratikan reitin varrelle syntyy uutta kaupunkia - asuntoja, palveluita ja muita toimintoja.

Yleiskaavatiimin edustaja Jonna Kurittu

Lisätietoja

Jonna Kurittu

Yleiskaavasuunnittelija
050 302 9346 jonna.kurittu@vantaa.fi

Avainsanat

RatikkaOsallistu ja vaikutaKaavoitusKyselyt