Asiakaslähtöistä neuvontaa - tutustu Vantaan monikielisen neuvonnan asiantuntijoihin

Blogi Töissä Vantaalla

Vantaalla monikielisessä neuvonnassa työskentelee viisi neuvontatyön asiantuntijaa. Jokainen heistä tekee asiakastyötä täydellä sydämellään. Nyt tutustutaan kahteen heistä tarkemmin: Irinaan ja Mariamiin.

Neuvova Vantaa -hankkeen työntekijät Khalida, Mariam ja Irina hymyilevät kameralle toisiaan halaten.

Neuvova Vantaa -hankkeen ja Vantaan monikielisen neuvonnan työntekijät vasemmalta oikealle: Khalida Yasin, Mariam Bahafid ja Irina Aljasmäe.

Sisältö

Irinalle työ ja muiden auttaminen on elämäntapa 

Irina Aljasmäe on työskennellyt 15 vuotta sosiaalityöntekijä Virossa, josta hän muutti Suomeen vuonna 2016. Suomessa hän työskennellyt jo viisi vuotta sosiaaliohjaajana ja asiantuntijana.  

Irina aloitti uransa Vantaalla 2018 työharjoittelijana Tsempataan yhdessä -hankkeessa, jonka tavoitteena oli löytää ratkaisuja suuriin haasteisiin, kuten maahan muuttaneiden heikompaan työllistymiseen. Seuraavana vuonna Irina työllistyi hankkeeseen. Irina kertoo omaa tarinaansa ja kokemuksiaan Tsemppareiden esittelyvideolla 
 
Tammikuussa 2021 Irina hyppäsi mukaan Neuvova Vantaa -hankkeen tiimiin, jossa työskentelee hankeasiantuntijan ja monikielisen neuvojan roolissa. Hän auttaa laajasti esimerkiksi eri viranomaisten Kelan, Maahanmuuttoviraston, TE-palveluiden ja DVV:n palveluissa. Asiakkaita Irina palvelee sujuvasti suomeksi, englanniksi, viroksi ja venäjäksi. 

Minä tykkään siitä, että saan auttaa ihmisiä kaikenlaisten kysymyksen ratkaisemisessa. Parhainta on, kun asiakas myöhemmin sanoo: Hei, minulla on kaikki kunnossa.

Irina

Irina näkee, että yhdessä tiimin kanssa monikielinen neuvonta auttaa ihmisiä pärjäämään elämässään entistä paremmin. Kun asiakas saa tietoa ja neuvontaa eri palveluista oman kielellään, on hänen elämänsä jatkossa helpompaa Suomessa. Irina pitää luottamusta vironomaisten ja ihmisten välillä erittäin tärkeänä. Hän rakentaa tätä yhteistä siltaa työssään.

" rakastan sitä, mitä  teen. Minun työni on minun elämäntapani", kertoo Irina.

Loppuun Irina antaa leikkisästi asiakkailleen pienen vinkin: "Tule ajoissa sovitulle neuvonta-ajalle ja älä pelkkää - me olemme täällä teidän varten!"

Mariamia innostaa kehittämistyö ja oman kielen hyödyntäminen työssä 

Neuvova Vantaan kumppanuusasiantuntija ja monikielinen neuvoja Mariam Bahafidilla on taustakoulutus lähihoitajana. Pian Mariam on valmistumassa sosionomiksi, erikoistuen moninaisuus- ja monikulttuurisuustyöhön.  

Työskentely maahanmuuttajien kanssa on intohimoni, ja haluaisin hyödyntää äidinkieltäni arabiaa työssäni. Olen myös innokas oppimaan uusia asioita ja haastamaan itseni. Kehittämistyö kiinnostaa minua, ja haluan vaikuttaa asioihin.

Mariam

Mariam on työskennellyt eri tehtävissä sosiaali- ja terveysalalla. Hän on tehnyt töitä muun muassa terveydenhuollon ohjaajana Vantaan maahanmuuttajapalvelussa, KYKY-hankkeessa arabiankielisten vertaisryhmien ohjaajana, sosiaaliohjaajana sekä arabian kielen tulkkina. Moninaisten työtehtävien kautta Mariam on kehittänyt taitojansa auttaa eri taustoista tulevia ihmisiä. 

"Olen avoin, sosiaalinen, rauhallinen ja ystävällinen luonteeltani, mikä sopii hyvin neuvontatyöhön", hän kertoo. 

Monikielisen neuvonnan saatavuutta kuntalaisille Mariam pitää todella tärkeänä: 
 
"Monikielinen neuvontapalvelu on tärkeä kuntalaisille, koska se varmistaa, että kaikki asukkaat voivat saada tarvitsemansa tiedon ja avun palveluista ja tapahtumista. Se auttaa myös vähemmistöryhmiä integroitumaan yhteiskuntaan ja lisää heidän osallisuuttaan."

Vantaan monikielinen neuvonta auttaa monilla ei tavoilla 

Monikielinen neuvonta palvelee Vantaalla ja Helsingissä. 

Kuntalaiset voivat pyytää apua esimerkiksi virallisissa asioissa, kuten lomakkeiden täyttämisessä, terveyspalveluiden hakemisessa tai lasten koulutukseen liittyvissä asioissa. Voit myös saada tietoa paikallisista tapahtumista ja kulttuuritapahtumista, sekä päästä mukaan eri järjestöjen ja yhdistysten toimintaan. 

Tutustu monikieliseen neuvontaan tuoreen esittelyvideon kautta:

Avainsanat

NeuvontaMonikielisyysMonikulttuurisuusTutustuminen