Tapaturmat ja vakuutukset kouluissa ja oppilaitoksissa

Oppilaat ja opiskelijat ovat vakuutettuja kouluaikana sekä koulumatkoilla. Vakuutus kattaa myös muun opetussuunnitelman mukaisen toiminnan, kuten retket ja leirikoulut sekä iltapäivätoiminnan ja koulun kerhot.

Matkalla kouluun tai oppilaitokseen sattuneet tapaturmat korvataan lukuun ottamatta tapaturmia, joissa auto tai muu moottoriajoneuvo on ollut osallisena. Tällaisissa tapauksissa liikennevakuutus korvaa hoitokulut. 

Jos oppilaalle tai opiskelijalle sattuu kouluaikana tapaturma, hän saa ensiavun koulussa. Tarvittaessa oppilas tai opiskelija ohjataan terveyskeskukseen tai vakavissa tapauksissa suoraan sairaalaan. Tapaturmasta tehdään selvitys siinäkin tapauksessa, ettei lääkärin hoitoa tarvita.  

Vakuutus kattaa julkisen terveydenhoidon. Yksityissektorilla annetuista hoidoista vakuutuksesta korvataan vain se osuus, jonka hoito olisi asiakkaalle maksanut julkisen sektorin hoitopaikassa. Tapaturmassa rikkoutuneita vaatteita, kelloja, kännyköitä ja muuta tavaraa ei korvata. Vakuutus korvaa lääkärin hoitoa vaatineen tapaturman yhteydessä rikkoutuneet silmälasit (enintään 500 €). 

Tapaturman sattuessa koululla tai oppilaitoksessa tehdään tapaturmailmoitus vakuutusyhtiöön. Vantaan kaupungin vakuutus on LähiTapiolassa. Tapaturmatilanteessa koulu, oppilaitos ja vakuutusyhtiö opastavat huoltajia korvauksen hakemisessa.  

Siirry perusopetuksen etusivulle.

Siirry lukiokoulutuksen etusivulle.

Avainsanat

PeruskoulutLukiotTapahtumat