Löydä perille Kuusijärvelle

Kuusijärvi on tavoitettavissa niin julkisella liikenteellä, polkupyörällä kuin omalla autollakin.

Ihminen kävelee Kuusijärven Sudentassu-sillalla.

Pysäköintialueen laajennusosa avattu käyttöön 1.11.2022

Kuusijärven pysäköintialueen uusi laajennusosa on valmistunut ja se on avattu käyttöön marraskuun alussa. Pysäköintialueen laajennusosassa on noin 180 parkkiruutua. Seuraavaksi käynnistyy vanhan pysäköintialueen rakentaminen. Vanha pysäköintialue on suljettu asiakkailta rakentamistöiden vuoksi.

Saapuminen

Kuusijärvi palvelee vuoden jokaisena päivänä. Kuusijärven kahvilaravintola, kokoustilat, savusaunat ja sähkösaunat ovat avoinna joka päivä klo 9–21. Kuusijärven asiakaspalvelu palvelee päivittäin klo 9–21 välisenä aikana.

Autolla Kuusijärvelle

Kuusijärven pysäköintialueella on maksutonta pysäköintitilaa noin 250 autolle. Käynnissä olevan pysäköintialueen rakennus- ja laajennustöiden vuoksi pysäköintipaikkoja on käytössä puolet vähemmän eli noin 120 autopaikkaa. Kuusijärven pysäköintialueen pysäköintiaika on 6 tuntia. Lämpiminä kesäpäivinä pysäköintialue on hyvin ruuhkainen.

Kuusijärven pysäköintialueen opastaulu

Kuusijärven luonto- ja virkistysalueen pääopastaulu sijaitsee pysäköintialueen reunassa. Opastaulu opastaa ulkoilureittien ja palvelujen pariin. Pääopastaulussa kerrotaan Kuusijärven ja Sipoonkorven kansallispuiston yhteisistä pelisäännöistä. Opastaulussa on Kuusijärven ja kansallispuiston kartat.

Pysäköintialueen laajentaminen käynnissä

Nykyistä pysäköintialuetta uudistetaan ja sitä laajennetaan pohjoisen suuntaan. Pysäköintipaikkojen määrä nousee 160 uudella paikalla yhteensä 390 paikkaan. Pysäköintialue päällystetään ja alueelle rakennetaan tilanjakajiksi viherkaistoja, joilla kasvaa puita ja muuta kasvillisuutta. Pysäköintialue rakennetaan kahdessa osassa, jotta alueella säilyy pysäköintimahdollisuus koko rakennustöiden ajan. Ensin rakennetaan pysäköintialueen pohjoinen laajennusosa, jonka rakennustyöt valmistuvat kesän 2022 aikana. Tämän jälkeen jatketaan nykyisen pysäköintialueen eli uuden pysäköintialueen eteläosan rakentamisella. Kokonaisuudessaan pysäköintialue valmistuu alkusyksystä 2023.

Bussilla Kuusijärvelle

Julkinen liikenne

Kuusijärvelle pääsee myös julkisilla kulkuvälineillä. Kuusijärvi sijaitsee 8 kilometrin päässä Tikkurilan ja Korson juna-asemilta. Tikkurilan ja Korson juna-asemilta voi hypätä bussiin numero 736 ja hurauttaa ekologisesti perille. Matka-aika bussilla on noin 45 minuuttia.

Bussipysäkit ovat Lahdentiellä Kuusijärven luonto- ja virkistysalueen vieressä. Reitit ja aikataulut löydät Helsingin seudun liikenteen reittioppaasta.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussin liikennöinti vuoden 2022 osalta on päättynyt. Hop-On Hop-Off-bussi kuljetti retkeilijöitä Sipoonkorven kansallispuistoon ja Kuusijärvelle lauantaisin ja sunnuntaisin toukokuusta syyskuun loppuun. Palvelu toteutettiin yhteistyössä Sipoon kunnan kanssa ja reittiliikenteestä vastasi Taksikuljetus Oy. Kiitos kaikille matkustajille!

Pyörällä

Polkupyörätelineitä löytyy Kuusijärven pysäköintialueen välittömästä läheisyydestä ja uimarannan länsipuolelta rannan tuntumasta. Uuden pysäköintialueen rakentamisen yhteydessä uusitaan myös pyöräparkki.

Avainsanat

KuusijärviHyvinvointiUlkoliikunta