Löydä perille Kuusijärvelle

Kuusijärvi on tavoitettavissa niin julkisella liikenteellä, polkupyörällä kuin omalla autollakin.

Ihminen kävelee Kuusijärven Sudentassu-sillalla.

Saapuminen

Kuusijärvi palvelee vuoden jokaisena päivänä. Kuusijärven kahvilaravintola, kokoustilat, savusaunat ja sähkösaunat ovat avoinna joka päivä klo 9–21. Kuusijärven asiakaspalvelu palvelee päivittäin klo 9–21 välisenä aikana.

Bussilla Kuusijärvelle

Julkinen liikenne

Kuusijärvelle pääsee julkisilla kulkuvälineillä. Kuusijärvi sijaitsee kahdeksan kilometrin päässä Tikkurilan ja Korson juna-asemilta. Tikkurilan ja Korson juna-asemilta voi hypätä HSL-bussiin numero 736 ja hurauttaa ekologisesti perille. 

Liikenneyhteydet Kuusijärvelle paranevat uuden HSL-bussilinjan 712 myötä. Bussi liikennöi kesäkaudella 2023 viikonloppuisin tunnin vuoroväleillä Tikkurilan ja Kuusijärven välillä.

Reitit ja aikataulut löydät Helsingin seudun liikenteen reittioppaasta.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off-bussi ajaa Sipoonkorven kansallispuiston ympäri.

Sipoonkorpi Hop-On Hop-Off -bussi kuljettaa jälleen retkeilijöitä luontoon 13.5.-1.10.2023. Bussi kiertää Sipoonkorpea lauantaisin ja sunnuntaisin Nikkilän, Tikkurilan ja Mellunmäen väliä pysähtyen yhteensä viidellätoista pysäkillä. Reittiä ajetaan matalalattiabussilla ja reittiliikenteestä vastaa Taksikuljetus Oy. Palvelu toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupungin, Sipoon kunnan ja Helsingin kaupungin kanssa.

Hyppää kyytiin ja lähde luontoretkelle Sipoonkorven kansallispuistoon! 

Autolla Kuusijärvelle

Pysäköintialueen laajennusosa avattu käyttöön 1.11.2022

Kuusijärven pysäköintialueen uusi laajennusosa on valmistunut ja se on avattu käyttöön marraskuussa 2022. Pysäköintialueen laajennusosassa on 180 parkkiruutua. Seuraavaksi käynnistyy vanhan pysäköintialueen rakentaminen. Vanha pysäköintialue on suljettu asiakkailta rakentamistöiden vuoksi ja se valmistuu syksyllä 2023.

Pysäköintialueen laajentaminen käynnissä

Nykyistä pysäköintialuetta uudistetaan ja sitä laajennetaan pohjoisen suuntaan. Pysäköintipaikkojen määrä nousee 160 uudella paikalla yhteensä 390 paikkaan. Pysäköintialue päällystetään ja alueelle rakennetaan tilanjakajiksi viherkaistoja, joilla kasvaa puita ja muuta kasvillisuutta. Pysäköintialue rakennetaan kahdessa osassa, jotta alueella säilyy pysäköintimahdollisuus koko rakennustöiden ajan. Ensin rakennetaan pysäköintialueen pohjoinen laajennusosa, joka avattiin käyttöön marraskuussa 2022.Tämän jälkeen jatketaan nykyisen pysäköintialueen eli uuden pysäköintialueen eteläosan rakentamisella. Kokonaisuudessaan pysäköintialue valmistuu syksyllä 2023.

Kuusijärven pysäköintialueen opastaulu

Kuusijärven luonto- ja virkistysalueen pääopastaulu sijaitsee pysäköintialueen reunassa. Opastaulu opastaa ulkoilureittien ja palvelujen pariin. Pääopastaulussa kerrotaan Kuusijärven ja Sipoonkorven kansallispuiston yhteisistä pelisäännöistä. Opastaulussa on Kuusijärven ja kansallispuiston kartat.

Pyörällä

Polkupyörätelineitä löytyy Kuusijärven pysäköintialueen välittömästä läheisyydestä ja uimarannan länsipuolelta rannan tuntumasta. Uuden pysäköintialueen rakentamisen yhteydessä uusitaan myös pyöräparkki.

Avainsanat

KuusijärviHyvinvointiUlkoliikunta