Ruoka ja juoma Kuusijärvellä

Kuusijärvi tarjoaa luonnonläheiset puitteet monipuolisille ja aidoille makuelämyksille. Ravintolassa nautiskelun lisäksi Kuusijärvellä syödään eväitä luonnossa, tulistellaan nuotiolla ja poimitaan ruokaa luonnosta.

Ravintolassa

Vantaan kaupungin yhteistyökumppanina Kuusijärvellä toimii kahvilaravintola Café Kuusijärvi. Café Kuusijärvi palvelee päivittäin hirsisessä päärakennuksessa, jonka ravintolatilasta on näkymä kauniille järvelle. Ravintolassa voi nauttia lounaan joka päivä, tai uimisen ja auringonoton välissä virvokkeita tai kevyttä välipalaa. Kesäkaudella voi poiketa uimarannan jäätelökioskille hakemaan mukavasti viilentävän ja herkullisen jäätelön. Jäätelökioski on avoinna touko-elokuussa säävarauksella.

Kuusijärven luonto- ja virkistysalue vuonna 2022.

Retkellä

Kuusijärvelle kannattaa ottaa mukaan myös omia retkieväitä! Eväsleivistä, mehusta, termoskahvista tai vaikkapa etukäteen kotona valmistetuista burritoista voit nauttia luontoretkillä, pulkkamäessä, uimarannalla tai ihan missä vain nälkä yllättää.

Jos eväät unohtuvat kotiin, ei hätää: kahvilaravintolasta voit hakea retkellesi mukaan energiaa tuovat ja herkulliset syötävät ja juotavat. Kuusijärven tulipaikalla voit grillata makkaraa tai vaahtokarkkeja, jotka maistuvat varmasti myös perheen pienimmille. Tulipaikan ympäriltä löytyy evästelyyn sopivia piknikpöytiä. Uutta tulipaikkaa piknikpöytineen rakennetaan parhaillaan ja se valmistuu uimarannan itäpuolelle vuoden 2022 lopussa.

Muistathan, että sen minkä kannat luontoon, kannat myös sieltä pois. Kuusijärven uimarannalta löytyy roska-astioita, joihin voit tuoda eväsroskat. Pidemmiltä, esimerkiksi Sipoonkorpeen suuntautuvilta luontoretkiltä on syytä kantaa roskat pois repussa.

Nuotiolla.

Ruokaa luonnosta

Suomen metsät ja suot ovat täynnä ravintorikkaita ja makeita metsämarjoja sekä ruokasieniä. Kuusijärvi luonto- ja virkistysalueineen tarjoaa ulkoilijoille monipuolisen luonnossa liikkumisen lisäksi mahdollisuuden löytää aitoja makuja suoraan luonnosta. Kuusijärven ja Sipoonkorven kansallispuiston metsissä voi leppoisaan ulkoiluun yhdistää marjastuksen tai sienestyksen, unohtamatta hyvää retkiseuraa ja luonnon hyvinvointivaikutuksia.

Marjastaminen ja sienestäminen on Suomessa asuvalle ja Suomessa oleskelevalle jokamiehenoikeus. Tämä tarkoittaa sitä, että marjastamista ja sienestämistä voi harrastaa omaksi ilokseen, mutta häiriötä luonnolle siitä ei saa aiheutua.

Syötävistä marjoista muun muassa mustikan poimintakausi alkaa keskimäärin heinäkuun puolessa välissä. Puolukoita pääsee poimimaan puolestaan elokuun lopusta lähtien. Sienisesonki starttaa yleensä heinäkuun puolesta välistä ja jatkuu syksyyn saakka. Tarkan poiminta-ajan tietää, kun vierailee metsässä etukäteen tarkkailemassa sadon etenemistä.