Vantaan paikallisromanityöryhmä 

Asiasanat

Demokratia ja osallisuusAsukkaat

Vantaan asukkaista noin 2000 kuuluu kansalliseen romanivähemmistöön. Yhdyssiteenä kuntaan toimii Vantaan paikallisromanityöryhmä. Työryhmä pyrkii edistämään paikallisen romaniväestön mahdollisuuksia osallistua omien elinolojensa parantamiseen yhdessä sidosryhmien kanssa.

Paikallisromanityöryhmä (PRT) tekee työtä romaniväestön osallisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Käsittelemme romaneihin liittyviä kysymyksiä, edistämme eri toimijoiden välistä vuorovaikutusta ja luomme uutta toimintakulttuuria ja kumppanuuksia paikallistasolla. Tavoitteena on myös romanien kohtaamien ennakkoluulojen ja stereotypioiden poistaminen sekä aktiivinen tiedottaminen romaneihin liittyvistä kysymyksistä.

Työryhmässä on kaupungin eri toimialojen edustajia sekä edustajat Etelä-Suomen aluehallintovirastosta, Vantaan seurakuntayhtymästä, Uudenmaan TE-toimistosta, Itä-Uudenmaan poliisista, Diakista sekä romaniväestöstä. Puheenjohtajana toimii kirjasto- ja asukaspalveluiden johtaja vs. Ulla Virtanen ja varapuheenjohtajana Etelä-Suomen aluehallintoviraston erikoissuunnittelija Malla Laiti.

Kokouksissa seuraamme aktiivisesti ajankohtaisia asioita romanityön kentällä. Jos romanityö kiinnostaa, niin mukaan pääsee matalalla kynnyksellä.

Lisätietoja

Anu Anttila

Suunnittelija
050 314 5600 anu.anttila@vantaa.fi