Kalastus

Asiasanat

Liikunta ja ulkoiluAsukkaat

Vantaa tarjoaa kalastusmahdollisuuksia Vantaanjoessa, Keravanjoessa ja kaupungin ulkoilualueilla Sipoossa, Kirkkonummella ja Inkoossa.

Vantaalla on useita kalastuspaikkoja esimerkiksi voit harrastaa koskikalastusta Tikkurilassa Vantaankoskella. Kalaan Vantaalla pääsee myös muualla Vantaanjoen tai Keravanjoen varrella sekä Vantaan kaupungin omistamilla alueilla Inkoossa, Sipoossa ja Kirkkonummella.

Vantaan vesialueet

Kalastusluvat

Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupa oikeuttaa virvelöimään ja perhokalastamaan Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupa-alueilla. Lupa oikeuttaa viehekalastamaan myös muilla vesialueilla, missä kalastusta voi harjoittaa Vantaan kaupungin kalastusluvalla.

Vantaan kaupungin kalastuslupa oikeuttaa vetouistelemaan, virvelöimään ja perhokalastamaan Vantaan kaupungin omistamilla vesialueilla, Myös Vantaanjoessa ja Keravanjoessa, pois lukien Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupa-alueet. Kalastuslupa oikeuttaa harjoittamaan myös sukelluskalastusta Vetokannaksen ulkoilualueen vesialueella ja Bjursin virkistysalueen vesialueella Orrörarna-Gubbskägget-Ekornsholmen linjan eteläpuolella.

Vantaan kaupunki myy viehekalastukseen kahta lupaa - Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupaa sekä Vantaan kaupungin kalastuslupaa.

Onkiminen ja pilkkiminen ovat yleiskalastusoikeuksia, mihin ei tarvita kalastuslupaa. Vantaanjoen ja Keravanjoen koski- ja virta-alueilla onkiminen ja pilkkiminen on kielletty, samoin kuin kaikissa Vantaan taimenpuroissa.

Kalastuslupien ostaminen ja hinnat

Vantaan kaupungin kalastuslupia myydään kaupungin uimahalleissa, kaupungin yhteispalvelupisteissä (Vantaa-info) ja verkkokaupassa.

Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupa oikeuttaa kalastamaan myös niillä kaupungin omistamilla vesialueilla, missä kalastus on mahdollista.

Vantaan kaupungin kalastusluvalla voi kalastaa Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupa-alueita lukuun ottamatta Vantaan kaupungin omistamilla muilla vesialueilla Vantaanjoessa ja Keravanjoessa sekä kaupungin ulkoilualueilla Bjursissa, Vetokannaksella ja Tallholmenissa.

Kalavesikartat ja kalastusmääräykset

Vantaan kaupungin omistamilla vesialueilla noudatettavat kalastussäännöt ja lupa-alueiden rajat löytyvät Vantaan kalavesikartasta.

Kalastuskilpailut

Lupia kalastuskilpailujen ja tapahtumien järjestämiseen Vantaan kaupungin hallitsemille vesialueille myydään kaupungin liikunnan palvelualueen toimistossa.

Kalakannan hoito Vantaalla

Vantaankosken ja Tikkurilankosken kalastuslupa-alueille pyritään istuttamaan saalisvarmuuden parantamiseksi pyyntikokoisia kirjolohia viikoittain toukokuun puolivälistä lähtien.

Lisätietoja

Markku Tiusanen

Liikunnan palvelualue
Kalastusteknikko
0400 871 312

Avainsanat

LiikuntaUlkoliikunta