Lehtikuusen koulun seulonnan tulokset

Lehtikuusen koulun 5.-9. luokkien COVID-19 -seulonta on saatu suoritettua loppuun ja tulokset ovat valmistuneet. Oppilaita testattiin yhteensä 505, joista kahdeksan sai positiivisen tuloksen. Yksi näistä tuloksista johtui aiemmin sairastetusta taudista eikä aiheuttanut jatkotoimia. Henkilökuntaa testattiin yhteensä 85, joista kaikki saivat negatiivisen vastauksen. Seulonta nähtiin aiheelliseksi, koska koulussa oli todettu kahden viikon sisällä monta COVID-19 -tartuntaa eri luokilla ja kouluepidemia haluttiin poissulkea.

Ennen koulun laajempaa seulontaa oli jo seulottu yksi luokka kyseisessä luokassa todetun jatkotartunnan vuoksi. Kyseisellä luokalla todettiin seulontatulokset mukaan luettuina yhteensä neljä tartuntaa. Näitä ei ole laskettu laajan seulonnan tuloksiin mukaan. Luokan seulonnassa tietoon tulleet uudet tartunnat todettiin henkilöillä, jotka oli jo edeltävästi asetettu karanteeniin eivätkä he siten aiheuttaneet tartuntariskiä koulussa. Tämä on ainoa koulussa todettu tartuntarypäs.

Seulonnassa saadut tulokset eivät viittaa epidemiaan koulussa eikä tarvetta erityisille jatkotoimille ole. Todetut tartunnat eivät tartunnanjäljityksessä saatujen tietojen mukaan ole samaa tartuntaketjua. Kaikki seulonnassa todetuille COVID-19-tapauksille altistuneet kartoitettiin ja asetettiin karanteeniin, kunnes heillä ei enää ole sairastumisriskiä. Koulun toiminta voi jatkua normaalisti, koulun tiloissa ei ole erityistä tartuntariskiä.

Julkaistu: 27.11.2020 
(muokattu: )

Ajankohtaista

Twitter